Хе з сазана по-анарасайскі з огірком
(покроковий рецепт з фото)
Хе - це популярна корейська закуска, яка робиться тільки зі свіжої риби або м'яса. Є безліч рецептів її приготування, запропоную свій, як приготувати хе з сазана по-анарасайскі з огірком.
Для приготування потрібно використовувати тільки свіжу рибу, не можна брати заморожену, адже тоді страва не вийде. Ви можете використовувати столовий оцет (7-9%) або есенцію (70%). У більшості рецептів описано, що використовується тільки філе. У цьому ж рецепті не очищаю рибу від шкірки і кісток, так збережеться більше м'яса.
- Короп - 3 кілограма
- Оцет - 3-4 Ст. Ложок
- Часник - 12 зубчиків
- Гострий червоний перець - 4 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Цибуля - 1 штука
- Огірки - 200 грам
- Соняшникова олія - 50 грам
- Сіль - 2-3 Ст. Ложок
1
Насамперед вимийте рибу, потім розріжте її вздовж на половинки, видаліть кістки, ребра і інші непридатні до вживання частини, залишивши тільки хребет.
2
Промокніть рибу від зайвої вологи серветками і розріжте на шматочки (1х 2 см).
3
Перекладіть рибу в миску, залийте оцтом, накрийте кришкою і гарненько перемішайте, залиште на 15 хвилин в холодильнику, вона повинна придбати білий колір.
4
Очистіть зубчики часнику, подрібніть його. Відкрийте кришку і посоліть, потім додайте подрібнений часник. Знову перемішайте і накрийте кришкою, залиште на 15 хвилин.
5
Очистіть цибулю, вимийте огірки, наріжте все невеликими шматочками. Перекладіть овочі в миску до риби, додайте спеції і рослинне масло, перемішайте і притисніть ложкою або руками.
6
Можете їсти відразу, але краще надішліть ще на 15-20 хвилин в холодильник. Смачного!