Юшка з миня
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування юшки з миня з цибулею, морквою, петрушкою, kapersami і maslinami.
Краща юшка з миня - з кінця грудня до початку лютого, на цей час припадає нерест риби. В інший час за вуха краще не братися. Для приготування краще брати миня з спермою.
Приготування:
Випатрати миня, відкласти в сторону молоку і печінку. Акуратно зняти шкіру. Відокремити м'якоть від кісток і викласти її в миску. Помістити голову, кістки, хвіст і плавники миня в каструлю, додати 2 л холодної води і довести до кипіння. Додати цілу цибулину, лавровий лист, перець горошком, нарізану моркву і подрібнену петрушку, готувати 15-20 хвилин. Процідити бульйон в іншу каструлю. Пропустити через м'ясорубку м'якоть миня. Додати борошно, яйце, сіль і перець, добре перемішати. Сформувати з отриманої маси валик товщиною 3 см і викласти його на 5 хвилин в киплячий бульйон. Потім дістати, остудити і нарізати скибочками. Додати в бульйон молоку і печінку миня, варити до готовності. Для 3 хвилини до закінчення приготування додати в каструлю скибочки з рибної м'якоті, каперси і вершкове масло. Розлити юшку по тарілках, додати Маслини і прикрасити скибочками Лимона.
- Налим - 1 штука(500-600 г)
- Борошна - 2-4 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Цибулини - 2 штуки
- Горошин запашного перцю - 5-7 штук
- Лавровий лист - За смаком
- Морква - 1 штука
- Корінь петрушки - 1 штука
- Чорний мелений перець - За смаком
- Каперсів - 1 Ст. Ложка
- Вершкового масла - 1 Ст. Ложка
- Оливки - 10 штук
- Лимона - 1/2 штуки
- Води - 2 L
Приготування:
Випатрати миня, відкласти в сторону молоку і печінку. Акуратно зняти шкіру. Відокремити м'якоть від кісток і викласти її в миску. Помістити голову, кістки, хвіст і плавники миня в каструлю, додати 2 л холодної води і довести до кипіння. Додати цілу цибулину, лавровий лист, перець горошком, нарізану моркву і подрібнену петрушку, готувати 15-20 хвилин. Процідити бульйон в іншу каструлю. Пропустити через м'ясорубку м'якоть миня. Додати борошно, яйце, сіль і перець, добре перемішати. Сформувати з отриманої маси валик товщиною 3 см і викласти його на 5 хвилин в киплячий бульйон. Потім дістати, остудити і нарізати скибочками. Додати в бульйон молоку і печінку миня, варити до готовності. Для 3 хвилини до закінчення приготування додати в каструлю скибочки з рибної м'якоті, каперси і вершкове масло. Розлити юшку по тарілках, додати Маслини і прикрасити скибочками Лимона.