Рецепт Юшка з миня фото

Юшка з миня
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Минь
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На обід
Супи , Вуха
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Рецепт приготування юшки з миня з цибулею, морквою, петрушкою, kapersami і maslinami.

Опис приготування:

Краща юшка з миня - з кінця грудня до початку лютого, на цей час припадає нерест риби. В інший час за вуха краще не братися. Для приготування краще брати миня з спермою.

Приготування:

Випатрати миня, відкласти в сторону молоку і печінку. Акуратно зняти шкіру. Відокремити м'якоть від кісток і викласти її в миску. Помістити голову, кістки, хвіст і плавники миня в каструлю, додати 2 л холодної води і довести до кипіння. Додати цілу цибулину, лавровий лист, перець горошком, нарізану моркву і подрібнену петрушку, готувати 15-20 хвилин. Процідити бульйон в іншу каструлю. Пропустити через м'ясорубку м'якоть миня. Додати борошно, яйце, сіль і перець, добре перемішати. Сформувати з отриманої маси валик товщиною 3 см і викласти його на 5 хвилин в киплячий бульйон. Потім дістати, остудити і нарізати скибочками. Додати в бульйон молоку і печінку миня, варити до готовності. Для 3 хвилини до закінчення приготування додати в каструлю скибочки з рибної м'якоті, каперси і вершкове масло. Розлити юшку по тарілках, додати Маслини і прикрасити скибочками Лимона.


  • Налим - 1 штука(500-600 г)
  • Борошна - 2-4 Ст. Ложок
  • Яйце - 1 штука
  • Цибулини - 2 штуки
  • Горошин запашного перцю - 5-7 штук
  • Лавровий лист - За смаком
  • Морква - 1 штука
  • Корінь петрушки - 1 штука
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Каперсів - 1 Ст. Ложка
  • Вершкового масла - 1 Ст. Ложка
  • Оливки - 10 штук
  • Лимона - 1/2 штуки
  • Води - 2 L
Краща юшка з миня - з кінця грудня до початку лютого, на цей час припадає нерест риби. В інший час за вуха краще не братися. Для приготування краще брати миня з спермою.

Приготування:

Випатрати миня, відкласти в сторону молоку і печінку. Акуратно зняти шкіру. Відокремити м'якоть від кісток і викласти її в миску. Помістити голову, кістки, хвіст і плавники миня в каструлю, додати 2 л холодної води і довести до кипіння. Додати цілу цибулину, лавровий лист, перець горошком, нарізану моркву і подрібнену петрушку, готувати 15-20 хвилин. Процідити бульйон в іншу каструлю. Пропустити через м'ясорубку м'якоть миня. Додати борошно, яйце, сіль і перець, добре перемішати. Сформувати з отриманої маси валик товщиною 3 см і викласти його на 5 хвилин в киплячий бульйон. Потім дістати, остудити і нарізати скибочками. Додати в бульйон молоку і печінку миня, варити до готовності. Для 3 хвилини до закінчення приготування додати в каструлю скибочки з рибної м'якоті, каперси і вершкове масло. Розлити юшку по тарілках, додати Маслини і прикрасити скибочками Лимона.

Схожі рецепти