Юшка з коропа
(покроковий рецепт з фото)
Юшка з коропа готується просто і без всяких премудростей. Відмінно підійде для обіду в колі сім'ї. Особливо якщо цей обід буде відбуватися на дачі або просто на природі.
Більшість вважає, що приготування юшки - чисто чоловіче заняття. Немає сенсу з цим сперечатися. Хто ж відязикаться від допомоги? Але буває і так, що юшки хочеться, а чоловіки поруч немає. Або він моторошно зайнятий, прохолов, лінується… Але не варто відмовляти собі в задоволенні скуштувати рибного супчика. Звичайно ось так відразу замахуватися на щось фундаментальне може і не варто, але юшку з коропа подужає будь-який новачок. Продукти тут найпростіші, процес теж нескладний. Так що відкривайте рецепт юшки з коропа і вперед!
- Короп - 1, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Помідори черрі - 10 штук (якщо у вас звичайні великі помідори, зменшите кількість до 3-4)
- Вода - 2 L
- Лавровий лист - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Сік лимона - 3 Ст. Ложки
- Петрушка (пучок) - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Рибу очистити від луски, нутрощів. Промити, обробити на порційні шматки.
Картопля вимити, почистити, нарізати кубиками.
Лук очистити від лушпиння.
У каструлю покласти картоплю, 2 очищених цибулини. Зверху викласти шматки риби і залити водою. Поставити варитися, накривши кришкою до закипання. Як закипить, зняти кришку і готувати на маленькому вогні 20 хвилин.
Через 20 хвилин додати помідори черрі (звичайні помідори попередньо розрізати на 4 частини), лавровий лист, зелень, сіль, перець. Проварити ще 10 хвилин.
Приготувати часниковий соус. Збити в блендері часник з рослинним маслом. В кінці влити сік лимона, перемішати ще раз.
Шматки риби викласти на блюдо, полити часниковим соусом.
Юшку розлити по тарілках, помідори злегка розім'яти. Посипати зеленню. Смачного!