Юшка з голови коропа
(покроковий рецепт з фото)
У любителів рибних делікатесів вуха завжди займає почесне місце. Як правило, вона проста в приготуванні, смачна і відмінно підходить як легкий супчик для людей, які стежать за фігурою.
Якщо у вас був вдалий улов і залишилося тільки пара риб'ячих голів і пара хвостів, це відмінний привід приготувати відмінну юшку!
Вона вийде легкої, з приємним ароматом, з гарним кольором юшки, приємна і на смак, і на вигляд.
Я думаю, що вуха не є ні для кого повсякденним блюдом, тому задоволення від страви буде подвійно більше!
Пробуйте, і приємного апетиту!
- Короп - 2 штуки (голови)
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Морква - 100 грам
- Картопля - 500 грам
- Петрушка - 1 пучок (невеликий)
- Кріп - 1 пучок (невеликий)
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець горошком - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Вода - 1, 5 L
- Лук-пориста - 40 грам
1
Природно насамперед у риби необхідно видалити очі і зябра, так як вид юшки НЕ буде естетичним, а з зябрами смак буде гіркуватим.
Далі потрібно закип'ятити воду в каструльці, попередньо помити і почистити овочі. У киплячу воду відправляємо овочі, залишаємо їх проварюють на півгодини.
Далі потрібно закип'ятити воду в каструльці, попередньо помити і почистити овочі. У киплячу воду відправляємо овочі, залишаємо їх проварюють на півгодини.
2
У цей час нарізаємо кубиками картоплю. Ми залишаємо його на час.
Приготовлені овочі вилучаємо з каструлі, відправляємо в каструлю частини наявної риби. Додаємо за смаком приправи і варимо близько п'яти хвилин.
Приготовлені овочі вилучаємо з каструлі, відправляємо в каструлю частини наявної риби. Додаємо за смаком приправи і варимо близько п'яти хвилин.
3
Після цього додаємо порізану картоплю, доводимо до кипіння і проварюємо протягом 15 хвилин. Якщо буде утворюватися піна, її необхідно зняти.
На маленькому вогні даємо трохи покипіти.
Перед подачею необхідно додати зелень - і можна годувати гостей!
На маленькому вогні даємо трохи покипіти.
Перед подачею необхідно додати зелень - і можна годувати гостей!