Рецепт Юшка з голови осетра фото

Юшка з голови осетра
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Картопля , Морква , Цибуля , Осетер
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На обід
Супи , Вуха
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Якщо у вас від осетра залишилася тільки голова, Не викидайте її, а зваріть смачну домашню юшку. І нехай вона не буде такою, як зварена на природі і за всіма правилами, смачний обід вам гарантований.

Опис приготування:

Нехай не лаються справжні цінителі і умільці готувати юшку, але такий рецепт приготування теж має право бути. Коли ми купуємо тушку риби, якось шкода викидати голову, хвіст і плавники. Та й не треба! З них за допомогою саме цього рецепта ви зможете зварити смачну юшку (або рибний суп, називайте, як хочете). Рецепт приготування дуже простий, але вуха вийде смачною і ароматною.

  • Голова осетра - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Картопля - 3-4 штук
  • Зелень свіжа - 20 грам (цибуля, кріп, петрушка)
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Лавровий лист - 1 штука
юшка з голови осетра - фото крок 1
Якщо у вас тільки голова осетра, цей етап ви можете пропустити. У кого цілий осетер, насамперед відрізаємо голову, плавники і хвіст.
юшка з голови осетра - фото крок 2
Видаляємо зябра, ретельно промиваємо голову під водою.
юшка з голови осетра - фото крок 3
Викладаємо голову, хвіст і плавники в каструлю, заливаємо все це водою. Ставимо на плиту і чекаємо моменту закипання.
юшка з голови осетра - фото крок 4
Як тільки вода закипить, зменшуємо під каструлею вогонь і починаємо збирати піну.
юшка з голови осетра - фото крок 5
Коли піна вже не буде з'являтися, додаємо половину очищеної цибулини і половину моркви. Варимо хвилин 20.
юшка з голови осетра - фото крок 6
Слідом додамо половину солі, перець, стебла від зелені і лавровий лист. Варимо хвилин 20-25.
юшка з голови осетра - фото крок 7
Проціджуємо рибний бульйон в іншу каструлю.
юшка з голови осетра - фото крок 8
Почистимо картопля, наріжемо його невеликими кубиками. Частину, що залишилася морква наріжемо так, як вам подобається: можна кубиками, можна тонкими пластинками.
юшка з голови осетра - фото крок 9
Відправляємо картопля і морква в каструлю з бульйоном.
юшка з голови осетра - фото крок 10
Туди ж додаємо нарізану тонкими смужками лук.
юшка з голови осетра - фото крок 11
Поки овочі в бульйоні варяться, розбираємо голову і хвіст, дістаємо шматочки м'яса. Відправляємо їх в каструлю з юшкою. І продовжуємо варити до готовності картоплі.
юшка з голови осетра - фото крок 12
Можна додати в юшку трохи дрібно нарубаної зелені. Іншу зелень додамо в тарілки при подачі.
юшка з голови осетра - фото крок 13
Подаємо вуха до столу, як вам подобається. Жіноча половина моєї родини любить ось таку юшку: прозору і дієтичну. А я додаю розрізане варене яйце і шматочок вершкового масла. Ну, і про зелень не забувайте.

Схожі рецепти