Юшка з голови осетра
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас від осетра залишилася тільки голова, Не викидайте її, а зваріть смачну домашню юшку. І нехай вона не буде такою, як зварена на природі і за всіма правилами, смачний обід вам гарантований.
Нехай не лаються справжні цінителі і умільці готувати юшку, але такий рецепт приготування теж має право бути. Коли ми купуємо тушку риби, якось шкода викидати голову, хвіст і плавники. Та й не треба! З них за допомогою саме цього рецепта ви зможете зварити смачну юшку (або рибний суп, називайте, як хочете). Рецепт приготування дуже простий, але вуха вийде смачною і ароматною.
- Голова осетра - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 3-4 штук
- Зелень свіжа - 20 грам (цибуля, кріп, петрушка)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Лавровий лист - 1 штука
Якщо у вас тільки голова осетра, цей етап ви можете пропустити. У кого цілий осетер, насамперед відрізаємо голову, плавники і хвіст.
Видаляємо зябра, ретельно промиваємо голову під водою.
Викладаємо голову, хвіст і плавники в каструлю, заливаємо все це водою. Ставимо на плиту і чекаємо моменту закипання.
Як тільки вода закипить, зменшуємо під каструлею вогонь і починаємо збирати піну.
Коли піна вже не буде з'являтися, додаємо половину очищеної цибулини і половину моркви. Варимо хвилин 20.
Слідом додамо половину солі, перець, стебла від зелені і лавровий лист. Варимо хвилин 20-25.
Проціджуємо рибний бульйон в іншу каструлю.
Почистимо картопля, наріжемо його невеликими кубиками. Частину, що залишилася морква наріжемо так, як вам подобається: можна кубиками, можна тонкими пластинками.
Відправляємо картопля і морква в каструлю з бульйоном.
Туди ж додаємо нарізану тонкими смужками лук.
Поки овочі в бульйоні варяться, розбираємо голову і хвіст, дістаємо шматочки м'яса. Відправляємо їх в каструлю з юшкою. І продовжуємо варити до готовності картоплі.
Можна додати в юшку трохи дрібно нарубаної зелені. Іншу зелень додамо в тарілки при подачі.
Подаємо вуха до столу, як вам подобається. Жіноча половина моєї родини любить ось таку юшку: прозору і дієтичну. А я додаю розрізане варене яйце і шматочок вершкового масла. Ну, і про зелень не забувайте.