Рецепт Юшка з осетра фото

Юшка з осетра
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Осетер
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На обід
Супи , Вуха
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Юшка з осетра - дуже простий і смачний суп, який за традицією готується з голови і хвоста риби. Любителям рибних страв присвячується цей простий рецепт юшки з осетра

Опис приготування:

Як приготувати юшку з осетра? Дуже просто! Вуха зазвичай вариться з голови або хвоста риби. Однак всі необхідні інгредієнти в даному рецепті вказані суб'єктивно. Осетри бувають різних розмірів. Мій осетер був дуже великим, тому один тільки хвіст вийшов майже півкілограма. У вас, звичайно ж, може вийде трохи інакше.

Крок 1: Беремо голову або хвіст риби (краще хвіст) гарненько промиваємо в проточній воді. Потім кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо 20-25 хвилин на середньому вогні.

Крок 2: Як тільки вода закипить, зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою. Це дуже важливо! Інакше риба може розвалитися і перетворитися в кашу. Не забудьте посолити і поперчити.

Крок 3: Поки риба вариться, на тертці натираємо моркву, нарізаємо дрібно цибулю. Робимо зажарку на вершковому маслі. Щоб овочі не згоріли, в сковорідку можна додати кілька ложок бульйону, а також ложку томатної пасти. Поперчити, посолити і додати інші приправи (на ваш смак). Тушкувати під кришкою близько 7-10 хвилин. В цей час чистимо картоплю.

Крок 4: Як тільки рибний бульйон готовий, витягуємо з нього рибу, очищаємо її від шкірки, кісток і ділимо на більш дрібні шматочки, потім повертаємо шматочки назад в каструлю.

Крок 5: Потім в бульйон додаємо нарізану кубиками картоплю і зажарку, підсилюємо вогонь і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо ще кілька хвилин.

Крок 6: Додаємо в суп зелень, нарізаємо лимон і подаємо до столу. Смачного!


  • Осетер - 400 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука (ріпчаста)
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Картопля - 2 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Приправи, зелень - - За смаком
Як приготувати юшку з осетра? Дуже просто! Вуха зазвичай вариться з голови або хвоста риби. Однак всі необхідні інгредієнти в даному рецепті вказані суб'єктивно. Осетри бувають різних розмірів. Мій осетер був дуже великим, тому один тільки хвіст вийшов майже півкілограма. У вас, звичайно ж, може вийде трохи інакше.

Крок 1: Беремо голову або хвіст риби (краще хвіст) гарненько промиваємо в проточній воді. Потім кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо 20-25 хвилин на середньому вогні.

Крок 2: Як тільки вода закипить, зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою. Це дуже важливо! Інакше риба може розвалитися і перетворитися в кашу. Не забудьте посолити і поперчити.

Крок 3: Поки риба вариться, на тертці натираємо моркву, нарізаємо дрібно цибулю. Робимо зажарку на вершковому маслі. Щоб овочі не згоріли, в сковорідку можна додати кілька ложок бульйону, а також ложку томатної пасти. Поперчити, посолити і додати інші приправи (на ваш смак). Тушкувати під кришкою близько 7-10 хвилин. В цей час чистимо картоплю.

Крок 4: Як тільки рибний бульйон готовий, витягуємо з нього рибу, очищаємо її від шкірки, кісток і ділимо на більш дрібні шматочки, потім повертаємо шматочки назад в каструлю.

Крок 5: Потім в бульйон додаємо нарізану кубиками картоплю і зажарку, підсилюємо вогонь і доводимо до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо ще кілька хвилин.

Крок 6: Додаємо в суп зелень, нарізаємо лимон і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти