Суп з осетра
(покроковий рецепт з фото)
Для приготування рибного супу осетрина підходить ідеально. Ця рибка дає хороший навар, бульйон виходить золотистим і набуває приємний аромат. Розповідаю, як приготувати суп з осетра.
Осетрину можна замінити іншою білою рибою, наприклад, судаком. Неодмінно використовуйте не тільки м'ясо, але кістки, рибну голову, а потім видаліть з каструлі і процідіть бульйон. Можна використовувати різні овочі, крупи. Подавайте суп гарячим з часточкою лимона або видавіть трохи лимонного соку в тарілки.
- Осетер - 1, 5 кілограма
- Селера - 1 штука (стебло)
- Цибуля пориста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Фенхель - 100 грам
- Кабачок - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Соняшникова олія - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
1
Шматочки риби вимийте (в тому числі хвіст і голову), видаліть зябра і плавники. Помістіть голову і хвіст в каструлю і залийте холодною водою. Надішліть каструлю на вогонь.
2
Половину моркви, ріпчаста цибуля, фенхель, і половину стебла селери вимийте, наріжте великими шматками і помістіть в каструлю до риби.
3
Після закипання приберіть утворилися пінки і зменшіть вогонь, варите бульйон 1 час.
4
Через необхідний час дістаньте овочі та рибу, процідіть бульйон і відправте назад на вогонь, після закипання додайте філе і варіть 10-15 хвилин.
5
Дістаньте рибу, відокремте м'ясо з шкірки і наріжте його шматочками. Частину, що залишилася морква, селера, цибуля-пористий, кабачки вимийте і наріжте тонкою соломкою.
6
Обсмажте подрібнені овочі на сковороді з додаванням соняшникової олії, потім перекладіть овочі в бульйон, додайте рибу, соєвий соус, сіль і перець. Варіть пару хвилин, потім зніміть з вогню.
7
Вимийте лимон і наріжте його невеликими шматочками (часточками або кружечками). Розлийте суп по тарілках і викладіть лимончик. Подавайте до столу гарячим.