Юшка з голови форелі
(покроковий рецепт з фото)
Юшка з голови форелі - це чудове на смак, з ніжним ароматом перша страва, яке не залишить нікого в байдужих. Готувати таку бюджетну вуха досить просто, а їсти - смачно і корисно.
Від смачної юшки навряд чи хто зможе відязикатися. Хоча справжню юшку готують на багатті, в домашніх умовах ми з цією справою теж легко впораємося. А якщо у вас є голова форелі, то на обід буде відмінне перше блюдо. А я розповім вам, як приготувати юшку з голови форелі, адже це зовсім нескладно. Вуха за цим рецептом виходить дуже смачною, ароматної і корисною.
- Голова форелі - 1 штука
- Картопля - 1-2 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Зелень - 1/2 пучка (зелена цибуля )
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Чорний перець горошком - 1-2 штук
Голову форелі добре помийте, видаліть зябра. Потім заливаємо її водою, додаємо цілу головку цибулі, сіль, перець, лавровий лист і половину морквини.
Як тільки вода в каструлі закипіла, робимо невеликий вогонь і варимо форель близько 15 хвилин. Потім голову дістаємо і охолоджуємо. Бульйон проціджуємо, морква викидаємо.
У рибний бульйон додаємо картоплю, нарізаний кубиками, і морквину, порізану кружальцями. Варимо овочі 10-15 хвилин.
Остигнула голову форелі розберіть на частини, додайте м'ясо в бульйон. Ріпчасту цибулю можна дістати і викинути.
Варимо юшку ще хвилин 10, потім накрийте кришкою і залиште на хвилин 10. Подавайте юшку з голови форелі, посипавши дрібно нарізаною зеленню.