Рецепт Юшка з голови форелі фото

Юшка з голови форелі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Форель
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На обід
Супи , Вуха
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 50 хв.

Юшка з голови форелі - це чудове на смак, з ніжним ароматом перша страва, яке не залишить нікого в байдужих. Готувати таку бюджетну вуха досить просто, а їсти - смачно і корисно.

Опис приготування:

Від смачної юшки навряд чи хто зможе відязикатися. Хоча справжню юшку готують на багатті, в домашніх умовах ми з цією справою теж легко впораємося. А якщо у вас є голова форелі, то на обід буде відмінне перше блюдо. А я розповім вам, як приготувати юшку з голови форелі, адже це зовсім нескладно. Вуха за цим рецептом виходить дуже смачною, ароматної і корисною.

  • Голова форелі - 1 штука
  • Картопля - 1-2 штук
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
  • Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Зелень - 1/2 пучка (зелена цибуля )
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Чорний перець горошком - 1-2 штук
юшка з голови форелі - фото крок 1
Голову форелі добре помийте, видаліть зябра. Потім заливаємо її водою, додаємо цілу головку цибулі, сіль, перець, лавровий лист і половину морквини.
юшка з голови форелі - фото крок 2
Як тільки вода в каструлі закипіла, робимо невеликий вогонь і варимо форель близько 15 хвилин. Потім голову дістаємо і охолоджуємо. Бульйон проціджуємо, морква викидаємо.
юшка з голови форелі - фото крок 3
У рибний бульйон додаємо картоплю, нарізаний кубиками, і морквину, порізану кружальцями. Варимо овочі 10-15 хвилин.
юшка з голови форелі - фото крок 4
Остигнула голову форелі розберіть на частини, додайте м'ясо в бульйон. Ріпчасту цибулю можна дістати і викинути.
юшка з голови форелі - фото крок 5
Варимо юшку ще хвилин 10, потім накрийте кришкою і залиште на хвилин 10. Подавайте юшку з голови форелі, посипавши дрібно нарізаною зеленню.

Схожі рецепти