Йогурт в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Густий, корисний класичний йогурт можна приготувати з використанням духовки. Головне - томити продукт при мінімальному нагріві тривалий час, а потім перемістити на 4-6 годин в холодильник.
У домашніх умовах дуже легко і просто приготувати смачний йогурт з фермерського молока. Ви точно будете знати, що в такому продукті немає шкідливих консервантів і загусників, його можна давати навіть малюкам, адже білок коров'ячого молока в ньому вже розщеплений.
- Молоко - 1 літр (будь-якої жирності)
- Йогурт - 200 мілілітрів (класичний)
Підготуйте зазначені інгредієнти. Молоко придбайте фермерське, наприклад, у знайомих фермерів або на ринку. Магазинне молоко для приготування йогурту не підходить!
Молоко перелийте в казан або в каструлю з антипригарним дном, доведіть до кипіння і швидко вимкніть нагрів, поки продукт не "втік" через край ємності на плиту. Остудіть на плиті до 30-35 градусів. Ця уязик обов'язкова, так як в гарячому окропі йогурт НЕ закваситься!
Перелийте молоко в миску і додайте в нього придбаний в магазині йогурт без добавок. Ретельно перемішайте.
Розігрійте духовку до 35 градусів, але не більше! Молоко перелийте в невеликі баночки або контейнери, щільно закрийте їх кришкою.
Помістіть баночки в форму, а форму - в духовку і млоїте там продукт не менш 2-4 годин, ні в якому разі не підвищуючи температуру!
Після чого баночки перемістіть в холодильник мінімум на 4-6 годин, а ще краще - залиште їх там на ніч. Вранці ви отримаєте густий класичний йогурт, який можете додавати в салати, заправки для блюд, готувати з ним сніданки.