Рецепт Яйця заливні фото

Яйця заливні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Яйця
На святковий стіл
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Яйця заливні - дуже красиве і незвичайне блюдо, яке має чудовий вигляд на святковому столі. Крім зовнішнього вигляду, воно до того ж ще й дивовижне на смак. Обов'язково спробуйте!

Опис приготування:

Дивно красива закуска. Для її приготування підготуйте яєчні шкарлупки, які потрібно замочити в теплому содовому розчині, а потім промити і висушити. У кожну шкаралупу покладіть шарами частину начинки з шинки, перцю і консервованої кукурудзи. Залийте сумішшю желатину і м'ясного бульйону. Надішліть яйця в холодильник на кілька годин до повного застигання бульйону. Потім очистіть як звичайні варені яйця і подайте на стіл. Смачного!

  • Шинка - 300 грам
  • Кукурудза - 120 грам
  • Желатин - 20 грам
  • Яйця - 10 штук
  • Болгарський перець - 1 штука
  • М'ясний бульйон - 2 склянки
  • Зелень - За смаком
  • Сіль - За смаком
яйця заливні - фото крок 1
Самі яйця для цього рецепта нам не знадобляться - тільки шкаралупа. Тому її можна заготовити заздалегідь у міру приготування інших страв. Важливо перед використанням яйця добре вимити. Зробіть отвір з тупою боку яйця і вилийте вміст.
яйця заливні - фото крок 2
Налийте в миску трохи теплої води, додайте пару чайних ложок соди і замочіть шкаралупу на кілька хвилин. Потім промийте проточною водою і висушіть.
яйця заливні - фото крок 3
Шинку і перець поріжте невеликими кубиками так, щоб шматочки проходили в отвір в шкаралупі. Підготуйте кукурудзу і зелень.
яйця заливні - фото крок 4
Складіть інгредієнти в шкарлупки. Желатин замочити на 10 хвилин, а потім прогрійте не доводячи до кипіння, поки желатин не розчиниться. Змішайте його з бульйоном і залийте в шкарлупки. Надішліть яйця в холодильник на кілька годин до повного застигання бульйону. Потім очистіть як звичайні варені яйця і подайте на стіл.

Схожі рецепти