Рецепт Яйця під соусом фото

Яйця під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Голландська кухня
Яйця
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 1
Час приготування: 14 хв.

Ділюся оригінальним рецептом приготування яєць під соусом. Соус називається голландським. Якщо вечеря ще не готували, а яйця будинку є - спробуйте, це смачно!

Опис приготування:

Я раніше думала, що рецепт приготування яєць під соусом - це щось безглузде і складне. Але це тільки поки не спробувала! Смак і справді чудовий, а якщо призвичаїтися, то і яйця-пашот будуть вийдуть ідеальними! Спробуйте і ви приготувати, це просто.

  • Яйця - 4 штуки (для соусу потрібні 3 жовтка)
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Вода холодна - 1 Ст. Ложка
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 За смаком
яйця під соусом - фото крок 1
1. Зробимо яйце-пашот. Для цього додамо в воду сіль за смаком і оцет. Чекаємо, поки вода закипить, і робимо воронку по центру. Умільці рекомендують робити воронку міксером, я не пробувала. У центр воронки вбиваємо яйце. Так білок не розповзеться, а буде навколо яйця. Через хвилину воду вимикаємо, каструлю накриємо кришкою. Через три-чотири хвилини гаряча вода зробить свою справу, яйце можна діставати.
яйця під соусом - фото крок 2
2. Зробимо соус. Три жовтка збиваємо вінчиком з додаванням крижаної води. Миску тримаємо постійно над парою. Можна якраз над тією каструлею, де вариться яйце. Потроху додаємо шматочки вершкового масла. Тримаємо над парою, поки не розтане. Потім додамо лимонний сік і сіль / спеції за смаком.
яйця під соусом - фото крок 3
3. Викладаємо на тарілку яйце, поливаємо свіжоприготовленим соусом.
яйця під соусом - фото крок 4
4. От і все! Смачного!

Схожі рецепти