Яйця під соусом «Tonnato»
(покроковий рецепт з фото)
Соус "тоннато" готується на основі тунця і подається до м'яса або курки. Ну а чому б нам не замінити цим соусом майонез і подати до вечері або на святковий стіл закуску з яєць?
У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати яйця під соусом "тоннато" - смачну закуску до свята або блюдо для легкої вечері. Соус "тоннато" - це соус на основі тунця і рецептів його приготування дуже багато. Подають соус до м'ясних страв, а ми замінимо їм вже набридлий майонез (в соус майонез ми все-таки додамо, щоб спростити процес і подамо до варених яєць. Буде смачно!
- Тунець консервований - 130 грам (у маслі)
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Каперсами - 1 Ст. Ложка
- Kilk промитого Посо - 4-5 штук (гідна заміна анчоусам :))
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Орегано - 1 щіпка
- Яйце варене - 4-5 штук
- Листя салату - 4-5 штук
- Помідори черрі - 4-5 штук
Якщо яйця вже зварені, займемося приготуванням соусу. Відкриваємо консервованого тунця і зливаємо з баночки всю рідину. Якщо ви знайшли анчоуси, їх потрібно всього 2 штучки.
Викладаємо в чашу блендера каперси, майонез, тунця, анчоуси, додамо орегано і лимонний сік.
І перебиваємо все блендером до однорідності.
Ось такий соус у мене вийшов. Пробуйте і додавайте свої спеції в соус.
Викладаємо на тарілку листя салату, нарізані на половинки або четвертинки яйця, часточки помідор. Прикрасимо зеленню і каперсами, додаємо соус - і страва готова. Можна вечеряти!