Яловичина з овочами і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Яловичина з овочами і картоплею - класичне блюдо, яке можна подати гостям або до сімейної вечері. М'ясо для цієї страви краще вибрати з жирком. Додамо ще сезонних овочів і ароматних спецій!
Опис приготування:
Яловичина з картоплею порадує любителів смачно і добре поїсти. Ця страва - два в одному, гаряче з чудовим гарніром. Овочі додавайте сезонні. Яловичина підійде будь-яка - вирізка або окіст.
- Яловичина - 1 кілограм
- Цибулини - 2 штуки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Картопля - 5-6 штук
- Морква - 3-4 штук
- Стручкова квасоля або стручковий горох - 100 грам
- Червоне сухе вино - 1 Склянка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Яловичий бульйон - 4 склянки
- Масло растіітельное - 4-5 чайних ложок
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
1. М'ясо посоліть і поперчіть. "Vbeyte" спеції з усіх боків.
2. У глибоку каструлю влийте рослинного масла (стільки, щоб покрилося все дно). Гарненько нагрійте і обсмажте м'ясо з усіх боків до коричневого кольору.
3. Цибулю очистіть і наріжте кільцями.
4. Очистіть також і нарубати часник. Обсмажену яловичину на час перекладіть в тарілку. А в каструлі обсмажте до м'якості і золотисто-коричневого кольору цибулю з часником.
5. Поверніть в каструлю м'ясо і залийте вином. Вогонь понизьте до середнього. Потушьте, поки випарується алкоголь і кількість рідини трохи зменшитися.
6. Картопля промийте. Якщо використовуєте молоду картоплю, то чистити її не треба. Наріжте картоплю на 4-5 частин поперек. Морква очистіть, промийте і розріжте на кілька частин до пари картоплі. Стручкову квасолю промийте і обріжте кінчики. Все складіть в каструлю до м'яса, закрийте кришкою і тушьте на середньому вогні протягом 1-1, 5 годину.
7. Коли овочі і м'ясо будуть м'якими, блюдо готово. Смачного!