Рецепт Яловичина з овочами і грибами фото

Яловичина з овочами і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
М'ясо , Овочі , Картопля , Яловичина
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Запіканка
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Хтось приписує це блюдо французам, хтось - навпаки нам. Але головне те, що яловичина з грибами і овочами виходить дуже ароматним і смачним блюдом, та й готується воно швидко.

Опис приготування:

З давніх-давен яловичину з овочами і грибами часто готують наші господині, адже крім прекрасних смакових якостей, блюдо виходить дуже ситне і не вимагає якогось особливого гарніру.

  • Яловичина - 800 грам
  • Картопля - 10 штук
  • Цибуля ріпчаста - 6 штук
  • Печериці - 8-10 штук
  • Сир твердий - 500 грам
  • Майонез - 250 грам
  • Сіль, перець - За смаком
яловичина з овочами і грибами - фото крок 1
М'ясо промиваємо під проточною водою кімнатної температури, а потім перекладаємо його на обробну дошку і за допомогою ножа видаляємо жили і кісточки в разі потреби. Після - цим же гострим предметом, нарізаємо м'ясної інгредієнт поперек волокон на середні шматочки товщиною не більше 1 см. Тепер м'ясо потрібно добре відбити. Щоб сік з м'ясних шматочків чи розпилювати по кухні, загорніть їх декількома шарами в харчову плівку і за допомогою спеціального молоточка відіб'ємо м'ясо до тонкого шару.
яловичина з овочами і грибами - фото крок 2
За допомогою ножа очищаємо картоплю від шкірки і добре промиваємо під проточною водою. Просушуємо картопля з допомогою паперового рушника і перекладаємо його на обробну дошку. За допомогою ножа нарізаємо коренеплоди поперек на невеликі по товщині шматочки, щоб вони запеклися одночасно з м'ясом і не пригоріли біля основи листа.
яловичина з овочами і грибами - фото крок 3
За допомогою ножа очищаємо цибулю від лушпиння, промиваємо під проточною водою. Потім - на обробній дошці за допомогою ножа нарізаємо наш інгредієнт на середні каблучки і перекладаємо їх у вільну тарілку.
яловичина з овочами і грибами - фото крок 4
Печериці промиваємо під проточною водою, і також даємо стекти воді, переклавши їх на паперовий рушник. Далі, на обробній дошці за допомогою ножа нарізаємо наш інгредієнт на чотири частини і перекладаємо в вільну тарілку.
яловичина з овочами і грибами - фото крок 5
Для приготування нашого страви можна брати будь-який твердий сир. За допомогою середньої терки подрібнюємо наш інгредієнт і відразу ж після цього перекладаємо сирну стружку в вільну тарілку.
яловичина з овочами і грибами - фото крок 6
Так як для приготування нашого страви ми використовуємо майонез 72% жирності, потрібно попередньо його злегка розвести теплою кип'яченою водою, щоб з одного боку знизити його жирність, а з іншої сторони, щоб більш рідка майонезна суміш добре просякла всі наші інгредієнти під час запікання. Тоді страва вийде більш соковите і ніжне. Беремо миску і наливаємо в неї теплу кип'ячену воду. За допомогою столової ложки виливаємо в неї майонез і добре розмішуємо два інгредієнта до однорідної маси.
яловичина з овочами і грибами - фото крок 7
Викладаємо всі інгредієнти по черзі шарами в форму для запікання. Ри допомогою кондитерської пензлика рівномірно змащуємо дно форми рослинним маслом і викладаємо на нього пошарово нарізані картоплю, м'ясо, цибуля та гриби. За допомогою столової ложки рівномірно розподіляємо майонезну масу по всій поверхні останнього шару, а потім рівномірно посипаємо блюдо по всій поверхні тертим сиром. За допомогою прихваток ставимо форму з блюдом в духовку, заздалегідь розігрівши її до температури 180 ° С. Готується яловичина по-французьки 35-40 хвилин. Готовність страви можна перевірити за допомогою зубочистки: якщо вона вільно проколює інгредієнти і в першу чергу - м'ясо, значить, яловичина по-французьки готова. Вимикаємо духовку і відставляємо наше блюдо в сторону на 10 хвилин, щоб воно трохи охололо.

Схожі рецепти