Рецепт Яловичина шматочками з овочами фото

Яловичина шматочками з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо , Яловичина
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 15
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Дуже люблю тушковане м'ясо. Не завжди вдається купити підходящий шматок вирізки за прийнятною ціною і хорошої якості. Найчастіше купую лопатку або ощеек. З нього люблю робити таке блюдо.

Опис приготування:

У процесі гасіння можна додавати воду в сотейник, але обов'язково кип'ячену. Не поспішайте знімати м'ясо з вогню. Гасіть до м'якості.

  • Ошийок яловичий - 1 кілограм
  • Морква - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Сіль, спеції до м'яса - За смаком
  • Окріп - 2-3 склянок
яловичина шматочками з овочами - фото крок 1
Для приготування яловичини шматочками з овочами нам необхідно підготувати овочі. Нарізаємо цибулю півкільцями, а моркву соломкою.
яловичина шматочками з овочами - фото крок 2
Яловичину нарізаємо кубиками невеликого розміру. Жорсткі жилки і тверді місця краще видалити.
яловичина шматочками з овочами - фото крок 3
В сотейнике, на рослинному маслі обсмажуємо цибулю і моркву.
яловичина шматочками з овочами - фото крок 4
Коли овочі стануть м'якими і ледь рум'яними, додаємо нарізане м'ясо.
яловичина шматочками з овочами - фото крок 5
Перемішуємо, додаємо всілякі спеції до м'яса. Беріть будь-які які маєте. Перемішайте. Гасіть в м'ясо у власному соку, іноді помішуючи близько 40 хвилин. Вогонь невеликий. Кришкою я не накривала, так як рідина раз у раз поспішати втекти.
яловичина шматочками з овочами - фото крок 6
Коли м'ясний сік увариться на половину, додаємо в сотейник 2 склянки кип'яченої води і на маленькому вогні тушкуємо м'ясо близько 1, 5-2 годин. В кінці приготування м'ясо солимо, додаємо ще спецій якщо необхідно. М'ясо так утушіватся, що буквально його можна жувати без зубів.

Схожі рецепти