Яловичина шматочками з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю тушковане м'ясо. Не завжди вдається купити підходящий шматок вирізки за прийнятною ціною і хорошої якості. Найчастіше купую лопатку або ощеек. З нього люблю робити таке блюдо.
У процесі гасіння можна додавати воду в сотейник, але обов'язково кип'ячену. Не поспішайте знімати м'ясо з вогню. Гасіть до м'якості.
- Ошийок яловичий - 1 кілограм
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль, спеції до м'яса - За смаком
- Окріп - 2-3 склянок
Для приготування яловичини шматочками з овочами нам необхідно підготувати овочі. Нарізаємо цибулю півкільцями, а моркву соломкою.
Яловичину нарізаємо кубиками невеликого розміру. Жорсткі жилки і тверді місця краще видалити.
В сотейнике, на рослинному маслі обсмажуємо цибулю і моркву.
Коли овочі стануть м'якими і ледь рум'яними, додаємо нарізане м'ясо.
Перемішуємо, додаємо всілякі спеції до м'яса. Беріть будь-які які маєте. Перемішайте. Гасіть в м'ясо у власному соку, іноді помішуючи близько 40 хвилин. Вогонь невеликий. Кришкою я не накривала, так як рідина раз у раз поспішати втекти.
Коли м'ясний сік увариться на половину, додаємо в сотейник 2 склянки кип'яченої води і на маленькому вогні тушкуємо м'ясо близько 1, 5-2 годин. В кінці приготування м'ясо солимо, додаємо ще спецій якщо необхідно. М'ясо так утушіватся, що буквально його можна жувати без зубів.