Яловичина з грибами в соусі
(покроковий рецепт з фото)
Яловичина з грибами в соусі - шикарне блюдо, яке готується протягом усього 20 хвилин! Завжди виручає в цейтнот. Смачна, красива, ситна яловичина з грибами в соусі подається з пастою або рисом.
Простий рецепт яловичини з грибами в соусі я перейняла у своєї мами. У нашій родині доводилося досить складно. Нас було багато і всі ми їли в різний час, тому швиденько щось приготувати - це її головний коник. Саме від неї я перейняла любов до страв, які готуються швидко і при цьому виходять дуже смачними, ніби над їх приготуванням доводилося сидіти годинами.
Яловичина з грибами в соусі відрізняється ніжним смаком, віддалено нагадує бефстроганов. Хоча, звичайно, принцип приготування дещо інший. Сподіваюся, рецепт вам сподобається і стане в нагоді Удачі!
- Яловичина - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Печериці - 100 грам
- Вершки - 200 грам
- ССоль, перецьь - - За смаком
- Лимон - - За смаком
Насамперед ставимо воду для гарніру, тобто для рису або пасти. У цей де час промиваємо, просушуємо і нарізаємо невеликими шматочками яловичину.
М'ясо солимо, перчимо і обсмажуємо на сковорідці у великій кількості масла. Обсмажуємо м'ясо частинами. Готові шматочки викладаємо на тарілку.
В цей же час дрібно нарізаємо цибулю та нарізаємо грибочки пластинками.
У тій же сковорідці, де готували яловичину тепер обсмажуємо цибулю.
Потім цибулю викладаємо до м'яса. В ту ж сковорідку додаємо трохи олії і обсмажуємо в ньому гриби. Обсмажуємо їх близько 4-5 хвилин, постійно перемішуючи. Додаємо 1/3 склянки води і чекаємо поки половина рідини википить.
Потім додаємо вершки або сметану, додаємо трохи соку лимона і в сковорідку повертаємо м'ясо і цибулю. Все добре перемішуємо. Солимо, перчимо до смаку. Все трохи згасимо, але важливо, щоб вміст сковорідки не закипіло.
На тарілочки викладаємо готовий гарнір, зверху викладаємо яловичину з грибами і соусом. Смачного!