Яловичина з чорносливом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Яловичина з чорносливом запікається в духовці, виходить дуже гарне другу страву на звичайний або святкову вечерю. Крім м'яса і чорносливу, запікається моркву і ріпчасту цибулю. Соковите, красиве блюдо!
До вашої уваги - класичний рецепт приготування яловичини з чорносливом в духовці. Блюдо дуже вишукане, при цьому дивно просте, за складністю приготування. Яловичину з чорносливом часто подають на святковий стіл, але можна побалувати себе і в звичайний день, приготувавши страву в домашніх умовах. Хай щастить!
- Яловичина - 2 кілограма
- Чорнослив - 300 грам
- Морква - 3-4 штук
- Цибуля ріпчаста - 3-4 штук
М'ясо промийте та висушіть, потім наріжте порційними шматочками. Чорнослив, цибулю і моркву також моєму. Півкільцями ріжемо цибулю, морква ріжемо шайбами.
На рослинному маслі обсмажуємо шматочки яловичини з двох сторін. Кожну сторону смажимо по пару хвилин.
Кладемо м'ясо в форму для запікання, зверху розподіляємо чорнослив.
Злегка обсмажуємо на тій же сковороді морква. Кладемо поверх м'яса.
Трішечки обсмажуємо цибулю, викладаємо на моркву.
Заливаємо все окропом або бульйоном. Вода урівень із верхнім шаром.
Запікаємо страву в духовці, розігрітій до 180 градусів. Готуємо 2, 5 годин.
Готову страву витягаємо з жароміцної форми і розкладаємо по тарілках.
Смачного!