Яловичина з чорносливом і грибами
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо завжди поєднувалося з сухофруктами. Адже саме слідкувати-кислий смак добре розкриває м'ясне блюдо. Тому є багато ідей з цими інгредієнтами, наприклад - яловичина з чорносливом і грибами.
На цей раз ми розберемо з вами, як приготувати яловичину з чорносливом і грибами. Звичайні, здавалося б продукти, але в новому баченні. Святкове гаряче, яке ми будемо запікати в горщиках, можна ефектно подати до столу. Але можна готувати його і просто в будній день, адже воно дуже ситне і точно вгамує ваш голод.
- Яловичина - 400 грам
- Гливи - 300 грам
- Картопля - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Чорнослив - 100 грам
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Суміш перців - 1 Чайна ложка
- Зелень - 0, 5 пучка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 100 грам
М'ясо помийте і наріжте невеликими шматочками.
Картопля почистіть, помийте і наріжте кубиками. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.
Гливи промийте і наріжте шматочками. Чорнослив розділіть на половинки. Зелень промийте і подрібніть.
Масло розігрійте на сковороді. Смажте в ньому м'ясо з цибулею протягом двох хвилин на максимальному вогні.
Потім збільште вогонь до середнього і додайте картоплю. Смажте ще 4 хвилини, постійно помішуючи.
Потім додайте на сковороду томатну пасту, сіль і суміш перців. Перемішайте і готуйте ще 2 хвилини.
Тепер візьміть горщики. У нижній частині вставки zažarku, потім - гриби, чорнослив, зелень, вершкове масло і соєвий соус.
Запікайте блюдо під кришкою в духовці при 180 градусах протягом 20 хвилин. Смачного!