Рецепт Яловичина в гранатовому соусі фото

Яловичина в гранатовому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
М'ясо, Яловичина
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Хоча багатьом не дуже подобається додавання до м'яса різних фруктів, але навіть тим, хто не любить таке поєднання, це м'ясце припаде до смаку, адже воно виходить дуже соковитим, ніжним і ароматним.

Тим, хто втомився від звичайного м'яса і хоче спробувати щось новеньке і цікаве, я пропоную цей рецепт приготування яловичини в гранатовому соусі. На мій погляд, це блюдо просто чудове, воно готується досить легко, а саме м'ясо виходить ніжне і соковите, з благородним гранатовим присмаком. Соус я використовую вже готовий, він продається у всіх великих магазинах, тому мені залишається тільки замаринувати в ньому м'ясо, обсмажити його і запекти в духовці. Як вид, тут немає нічого складного, і ви легко і швидко зробите яловичину в гранатовому соусі в домашніх умовах, ніж, безсумнівно, порадуєте всю свою сім'ю.

  • Яловичина м'якоть - 600-700 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Соус гранатовий - 100 мілілітрів
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, сушена зелень)
  • Сіль - За смаком
яловичина в гранатовому соусі - фото крок 1
Насамперед ми промиваємо яловичину під проточною водою і висушуємо її за допомогою паперових рушників, нарізаємо м'ясо на невеликі кубики в 2-2, 5 см шириною.
яловичина в гранатовому соусі - фото крок 2
Викладаємо м'ясо в миску і заливаємо його гранатовим соусом, перемішуємо все і залишаємо яловичину маринуватися на 2 годину.
яловичина в гранатовому соусі - фото крок 3
З плином часу ми наливаємо в сковороду олію і нагріваємо його. Викладаємо яловичину (без маринаду) в розігріте масло і обсмажуємо м'ясо до тих пір, поки з нього не випарується зайва волога. Після цього продовжуємо смажити яловичину, постійно помішуючи її, на м'ясі почне утворюватися ароматна карамельна скоринка.
яловичина в гранатовому соусі - фото крок 4
Як тільки все м'ясо покриється гранатової карамеллю, перекладаємо його в форму для запікання.
яловичина в гранатовому соусі - фото крок 5
Далі наливаємо в чисту сковороду трохи олії і обсмажуємо на ньому до золотистого кольору нарізану півкільцями ріпчасту цибулю.
яловичина в гранатовому соусі - фото крок 6
Потім звільняємо місце посередині сковороди і висипаємо на нього борошно, обсмажуємо її буквально хвилинку.
яловичина в гранатовому соусі - фото крок 7
Вливаємо на сковороду гарячу кип'ячену воду (близько 1 L), перемішуємо все, солимо і заправляємо спеціями за смаком. Ретельно перемішуємо соус, щоб в ньому не залишалося борошняних грудочок.
яловичина в гранатовому соусі - фото крок 8
Приготований соус переливаємо в форму до м'яса, накриваємо його кришкою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку, запікаємо яловичину 40-50 хвилин.
яловичина в гранатовому соусі - фото крок 9
Готове м'ясо подаємо з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

Схожі рецепти