Яловичина в гранатовому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Хоча багатьом не дуже подобається додавання до м'яса різних фруктів, але навіть тим, хто не любить таке поєднання, це м'ясце припаде до смаку, адже воно виходить дуже соковитим, ніжним і ароматним.
Тим, хто втомився від звичайного м'яса і хоче спробувати щось новеньке і цікаве, я пропоную цей рецепт приготування яловичини в гранатовому соусі. На мій погляд, це блюдо просто чудове, воно готується досить легко, а саме м'ясо виходить ніжне і соковите, з благородним гранатовим присмаком. Соус я використовую вже готовий, він продається у всіх великих магазинах, тому мені залишається тільки замаринувати в ньому м'ясо, обсмажити його і запекти в духовці. Як вид, тут немає нічого складного, і ви легко і швидко зробите яловичину в гранатовому соусі в домашніх умовах, ніж, безсумнівно, порадуєте всю свою сім'ю.
- Яловичина м'якоть - 600-700 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Соус гранатовий - 100 мілілітрів
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, сушена зелень)
- Сіль - За смаком
Насамперед ми промиваємо яловичину під проточною водою і висушуємо її за допомогою паперових рушників, нарізаємо м'ясо на невеликі кубики в 2-2, 5 см шириною.
Викладаємо м'ясо в миску і заливаємо його гранатовим соусом, перемішуємо все і залишаємо яловичину маринуватися на 2 годину.
З плином часу ми наливаємо в сковороду олію і нагріваємо його. Викладаємо яловичину (без маринаду) в розігріте масло і обсмажуємо м'ясо до тих пір, поки з нього не випарується зайва волога. Після цього продовжуємо смажити яловичину, постійно помішуючи її, на м'ясі почне утворюватися ароматна карамельна скоринка.
Як тільки все м'ясо покриється гранатової карамеллю, перекладаємо його в форму для запікання.
Далі наливаємо в чисту сковороду трохи олії і обсмажуємо на ньому до золотистого кольору нарізану півкільцями ріпчасту цибулю.
Потім звільняємо місце посередині сковороди і висипаємо на нього борошно, обсмажуємо її буквально хвилинку.
Вливаємо на сковороду гарячу кип'ячену воду (близько 1 L), перемішуємо все, солимо і заправляємо спеціями за смаком. Ретельно перемішуємо соус, щоб в ньому не залишалося борошняних грудочок.
Приготований соус переливаємо в форму до м'яса, накриваємо його кришкою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку, запікаємо яловичину 40-50 хвилин.
Готове м'ясо подаємо з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!