Рецепт Курка в гранатовому соусі фото

Курка в гранатовому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Оригінальний соус здатний додати страві дивовижний смак. Пропоную вам цікавий рецепт приготування курки в гранатовому соусі - дуже соковитою, ароматної і апетитною.

Перед вами докладні інструкції, як зробити курку в гранатовому соусі. Використовувати можна абсолютно будь-які спеції, в тому числі і для фарширування птиці. Гранатовий сік найкраще вичавлювати безпосередньо перед приготування.

  • Шавлія - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Курка - 1 штука
  • Гранат - 1-2 штук
  • Овочі - 400 грам (по бажанню)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
курка в гранатовому соусі - фото крок 1
1. Для початку необхідно зайнятися спеціями і приправами, які додадуть страві неповторного смаку. Цей рецепт приготування курки в гранатовому соусі передбачає використання подрібненого шавлії і часнику, проте можна взяти і інші приправи за смаком.
курка в гранатовому соусі - фото крок 2
2. Розм'якшене вершкове масло з'єднати зі спеціями і ретельно перемішати до отримання однорідної консистенції.
курка в гранатовому соусі - фото крок 3
3. Курку вимити і просушити. В серединку вкласти за бажанням ароматну зелень, лимон або просто посолити і поперчити за смаком. Поверхня птиці рясно змастити маслом зі спеціями. Залишити її на 1 годину в холодильнику.
курка в гранатовому соусі - фото крок 4
4. Безпосередньо перед приготуванням курки бажано пов'язати ніжки, при бажанні обмотавши їх фольгою, щоб сильно не підгорає.
курка в гранатовому соусі - фото крок 5
5. Гранат необхідно вимити і розрізати навпіл.
курка в гранатовому соусі - фото крок 6
6. Дістати зерна, очистивши від білих плівочок.
курка в гранатовому соусі - фото крок 7
7. Вичавити сік, відкинувши макуха в сторону.
курка в гранатовому соусі - фото крок 8
8. У сік необхідно додати дрібку солі, трохи перцю і інших спецій за смаком.
курка в гранатовому соусі - фото крок 9
9. Соус відправити на вогонь і проварити трохи, щоб вийшла зайва волога.
курка в гранатовому соусі - фото крок 10
10. На деко викласти курку. При бажанні курка в гранатовому соусі в домашніх умовах може готуватися відразу з гарніром. Використовувати можна будь-які овочі - картопля, морква, кабачки, перець і т.Д. Овочі потрібно очистити і викласти на деко поряд з куркою.
курка в гранатовому соусі - фото крок 11
11. Надіслати курку в розігріту духовку на 30 хвилин. Потім дістати її і рясно змастити соусом. Кожен 15-20 хвилин діставати деко і змащувати птицю соусом.
курка в гранатовому соусі - фото крок 12
12. Готову курочку подавати до столу можна також з гранатовим соусом, який потрібно уварити до густої консистенції з невеликою кількістю крохмалю.

Схожі рецепти