М'ясо в гранатовому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте новий цікавий рецепт приготування яловичини в гранатовому соусі. Кислий смак граната в поєднанні з соковитим цибулею і підкріплений ароматом спецій створює неповторний кулінарний шедевр.
Для того, щоб створити оригінальне основне блюдо на святковий стіл, немає необхідності перевертати купи кулінарних рецептів і закуповувати справжні екзотичні продукти. Всього один гранат здатний змінити смак і колір яловичини, наситити її вологою і надати м'якість продуктам. Готується блюдо недовго, а технологія доступна навіть початківцям кухарям.
Далі читайте, як приготувати м'ясо в гранатовому соусі.
- Яловичина - 500 грам
- Борошно - 100 грам
- Петрушка - 20 грам
- Сіль - 10 грам
- Мускатний горіх - 2 грами
- Лук червоний - 20 грам
- Перець чорний мелений - 5 грам
- Цибуля ріпчаста - 20 грам
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Гранат - 300 грам
- Приправа для м'яса - 10 грам
1. Потрібно придбати гранатовий сік або цілий свіжий гранат. Промийте м'ясо під проточною водою. Ретельно видалите всі плівки і жири. Промокніть рушником. Поріжте на невеликі шматочки. Якщо ви для страви берете натуральний гранат, розділіть його на зернятка. Візьміть окрему ємність і невелике сито. Перетріть зернятка, отримаєте з них сік.
2. З'єднайте м'ясо з гранатовим соком. Добре перемішайте. Слідкуйте, щоб соку не було занадто багато, але і вмочити м'ясо вистачило. Покладіть продукт на дві години промаринуватися в холодильник.
3. Очистіть цибулю. Поріжте його півкільцями. Для страви добре підходить як білий, так і червоний сорт.
4. Поставте сковороду на вогонь. Дайте час їй нагрітися. Налийте оливкова олія. Викладіть м'ясо і цибулю, прожарьте його до стану золотистої.
5. У невеликій ємності змішайте спеції і борошно. Додайте сіль і сушені трави. Ще раз перемішайте.
6. Приготуйте сковороду. Нагрійте до високої температури. Налийте масло. Кожен шматочок м'яса обваляйте в борошні, змішаної зі спеціями. Покладіть м'ясо на сковороду. Обсмажте кожен шматочок з двох сторін до отримання золотистого кольору. Додайте до м'яса цибулю, сік граната, трохи зерен. Гасіть під кришкою трохи більше півгодини. При необхідності додайте гранатовий сік. Подавайте м'ясо з відвареним рисом. Смачного.