Рецепт М'ясо в гранатовому соусі фото

М'ясо в гранатовому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Спробуйте новий цікавий рецепт приготування яловичини в гранатовому соусі. Кислий смак граната в поєднанні з соковитим цибулею і підкріплений ароматом спецій створює неповторний кулінарний шедевр.

Для того, щоб створити оригінальне основне блюдо на святковий стіл, немає необхідності перевертати купи кулінарних рецептів і закуповувати справжні екзотичні продукти. Всього один гранат здатний змінити смак і колір яловичини, наситити її вологою і надати м'якість продуктам. Готується блюдо недовго, а технологія доступна навіть початківцям кухарям.

Далі читайте, як приготувати м'ясо в гранатовому соусі.

  • Яловичина - 500 грам
  • Борошно - 100 грам
  • Петрушка - 20 грам
  • Сіль - 10 грам
  • Мускатний горіх - 2 грами
  • Лук червоний - 20 грам
  • Перець чорний мелений - 5 грам
  • Цибуля ріпчаста - 20 грам
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Гранат - 300 грам
  • Приправа для м'яса - 10 грам
м'ясо в гранатовому соусі - фото крок 1
1. Потрібно придбати гранатовий сік або цілий свіжий гранат. Промийте м'ясо під проточною водою. Ретельно видалите всі плівки і жири. Промокніть рушником. Поріжте на невеликі шматочки. Якщо ви для страви берете натуральний гранат, розділіть його на зернятка. Візьміть окрему ємність і невелике сито. Перетріть зернятка, отримаєте з них сік.
м'ясо в гранатовому соусі - фото крок 2
2. З'єднайте м'ясо з гранатовим соком. Добре перемішайте. Слідкуйте, щоб соку не було занадто багато, але і вмочити м'ясо вистачило. Покладіть продукт на дві години промаринуватися в холодильник.
м'ясо в гранатовому соусі - фото крок 3
3. Очистіть цибулю. Поріжте його півкільцями. Для страви добре підходить як білий, так і червоний сорт.
м'ясо в гранатовому соусі - фото крок 4
4. Поставте сковороду на вогонь. Дайте час їй нагрітися. Налийте оливкова олія. Викладіть м'ясо і цибулю, прожарьте його до стану золотистої.
м'ясо в гранатовому соусі - фото крок 5
5. У невеликій ємності змішайте спеції і борошно. Додайте сіль і сушені трави. Ще раз перемішайте.
м'ясо в гранатовому соусі - фото крок 6
6. Приготуйте сковороду. Нагрійте до високої температури. Налийте масло. Кожен шматочок м'яса обваляйте в борошні, змішаної зі спеціями. Покладіть м'ясо на сковороду. Обсмажте кожен шматочок з двох сторін до отримання золотистого кольору. Додайте до м'яса цибулю, сік граната, трохи зерен. Гасіть під кришкою трохи більше півгодини. При необхідності додайте гранатовий сік. Подавайте м'ясо з відвареним рисом. Смачного.

Схожі рецепти