Яловичина, тушкована з солоними огірками
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім, як приготувати тушковану яловичину з солоними огірками. Блюдо називається "азу" і є традиційною стравою татарської кухні. Приступаємо до його приготування!
Відмінне блюдо, яке прекрасно підійде на вечерю для великої родини. У складі є і м'ясо, і овочі. Все це дозволяє заощадити ваш час в його приготуванні. За пару годин ви отримуєте і м'ясне, і гарнір. Рекомендую всім господарочкам
- Яловичина - 400 грам
- Картопля - 500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Солоні огірки - 3-4 штук
- Цибуля, морква - по 1 Штука
- Помідор - 1 штука
- Часник - 4-5 зубчиків
- Гілочки петрушки - 5-6 штук
- Сіль, перець - За смаком
Починаємо приготування страви з підготовки основних інгредієнтів. Очищаємо овочі, м'ясо гарненько промиваємо під водою.
На розпечену сковороду наливаємо невелику кількість рослинної олії і починаємо обсмажувати попередньо нарізану на шматочки яловичину. Обсмажуємо до золотистого.
Поступово додаємо до м'яса овочі. Спершу відправляємо на сковороду цибулю, потім морква, гострий перець, солоний огірочок.
Додаємо нарізаний помідор, гарненько все перемішуємо. Додаємо воду, накриваємо кришкою і тушкуємо все разом протягом 30 хвилин. Розтираємо часник з крупною сіллю, додаємо в сковороду і тушкуємо ще 10 хвилин.
Поки гаситься м'ясо, на окремій сковороді можна підсмажити картоплю, нарізаний брусочками. Як тільки він підрум'яниться, його можна буде додавати до м'яса і овочів.
Прикрашаємо готову страву гілочками петрушки і подаємо до столу! Смачного!