Ягідний торт з чорничним мусом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам хочеться порадувати своїх рідних корисним і смачним десертом, подивіться, як приготувати ягідний торт з чорничним мусом - дуже ніжну випічку, яка стане прикрасою святкового столу.
Торти з ягодами самі по собі є дуже смачними, але випічка з ягідним мусом однозначно не залишить нікого байдужим! Гарний колір чорниці і шоколадні коржі роблять цей торт по-справжньому святковим, його навіть не потрібно прикрашати. Візьміть жирні вершки і сметану, щоб мус і коржі вийшли більш щільними, а також не забудьте додати трохи рослинного масла в тісто, завдяки йому випічка стає вологою і більш ароматною.
- Борошно - 130 грам
- Цукор - 310 грам(160г в тісто, 150г в мус)
- Какао - 55 грам
- Крем 20% - 120 грам
- Вершки 33% - 300 грам
- Чорниця - 700 грам
- Желатин - 30 грам
- Вода - 50 грам
- Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Заварений каву - 50 мілілітрів
- Соняшникова олія - 50 мілілітрів
- Сік лимона - 1/2 штуки
1. Яйце, сметану, рослинне масло збийте міксером протягом 2-3 хвилин. Додайте просіяне борошно, цукор, какао, соду, розпушувач і сіль. Додайте заварений каву і перемішайте, тісто повинно вийти досить рідким.
2. Дно форми застеліть пергаментом, перелийте в неї тісто і випікайте корж в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Воду кімнатної температури змішайте з желатином.
3. Чорницю промийте і перетріть в пюре так, щоб шкірка з ягід не потрапила в пюре. Додайте сік лимона, цукор і перемішайте. У каструлі з товстим дном прогрійте масу, щоб цукор розчинився. Розтопіть желатин і додайте його в ягідне пюре.
4. Перемішайте і залиште до повного охолодження. Холодні вершки збийте до щільної маси, додайте цукрову пудру і знову збийте. Додайте всі ягідне пюре і добре розмішайте. Мус відправте на 15-20 хвилин в холодильник.
5. Бісквіт остудіть і розріжте на дві частини. Форму вистелити пергаментом, викладіть корж і залийте зверху половиною мусу. Приберіть форму в холодильник на 15 хвилин. Зверху викладіть ще бісквіт і знову залийте мусом.
6. Приберіть торт в холодильник на ніч. Акуратно витягніть його з форми. Прикрасьте торт чорницею. Смачного!