Рецепт Ягідний торт з чорничним мусом фото

Ягідний торт з чорничним мусом
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня , Казахська кухня , Киргизька кухня
Тісто, Ягоди, Молочні продукти, Чорниця
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Пісні страви, Рецепти сироїдіння
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Якщо вам хочеться порадувати своїх рідних корисним і смачним десертом, подивіться, як приготувати ягідний торт з чорничним мусом - дуже ніжну випічку, яка стане прикрасою святкового столу.

Торти з ягодами самі по собі є дуже смачними, але випічка з ягідним мусом однозначно не залишить нікого байдужим! Гарний колір чорниці і шоколадні коржі роблять цей торт по-справжньому святковим, його навіть не потрібно прикрашати. Візьміть жирні вершки і сметану, щоб мус і коржі вийшли більш щільними, а також не забудьте додати трохи рослинного масла в тісто, завдяки йому випічка стає вологою і більш ароматною.

  • Борошно - 130 грам
  • Цукор - 310 грам(160г в тісто, 150г в мус)
  • Какао - 55 грам
  • Крем 20% - 120 грам
  • Вершки 33% - 300 грам
  • Чорниця - 700 грам
  • Желатин - 30 грам
  • Вода - 50 грам
  • Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйце - 1 штука
  • Заварений каву - 50 мілілітрів
  • Соняшникова олія - 50 мілілітрів
  • Сік лимона - 1/2 штуки
ягідний торт з чорничним мусом - фото крок 1
1. Яйце, сметану, рослинне масло збийте міксером протягом 2-3 хвилин. Додайте просіяне борошно, цукор, какао, соду, розпушувач і сіль. Додайте заварений каву і перемішайте, тісто повинно вийти досить рідким.
ягідний торт з чорничним мусом - фото крок 2
2. Дно форми застеліть пергаментом, перелийте в неї тісто і випікайте корж в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин. Воду кімнатної температури змішайте з желатином.
ягідний торт з чорничним мусом - фото крок 3
3. Чорницю промийте і перетріть в пюре так, щоб шкірка з ягід не потрапила в пюре. Додайте сік лимона, цукор і перемішайте. У каструлі з товстим дном прогрійте масу, щоб цукор розчинився. Розтопіть желатин і додайте його в ягідне пюре.
ягідний торт з чорничним мусом - фото крок 4
4. Перемішайте і залиште до повного охолодження. Холодні вершки збийте до щільної маси, додайте цукрову пудру і знову збийте. Додайте всі ягідне пюре і добре розмішайте. Мус відправте на 15-20 хвилин в холодильник.
ягідний торт з чорничним мусом - фото крок 5
5. Бісквіт остудіть і розріжте на дві частини. Форму вистелити пергаментом, викладіть корж і залийте зверху половиною мусу. Приберіть форму в холодильник на 15 хвилин. Зверху викладіть ще бісквіт і знову залийте мусом.
ягідний торт з чорничним мусом - фото крок 6
6. Приберіть торт в холодильник на ніч. Акуратно витягніть його з форми. Прикрасьте торт чорницею. Смачного!

Схожі рецепти