Рецепт Шоколадний торт з мусом фото

Шоколадний торт з мусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Шоколад
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Торти

Хоча для приготування цього торта треба трохи повозитися, результат вартий того. Чудове поєднання бісквітного коржа на основі какао, ніжного ароматного крему і шоколадного мусу.

Не пошкодуйте часу і сил на цей чудовий торт. Його приготування можна розбити на три основних етапи - крем, корж і мус. Для крему збийте жовтки з цукром, з'єднайте з гарячими вершками і ваніллю і прогрійте. Просто тягне за собою в суміші желатину, збийте і помістіть в морозилку. Для коржа замісіть тісто зі збитих з цукром яєць, борошна, какао і розтопленого масла. Випікаючи його в духовці протягом 10 хвилин і остудіть. Мус - жовток збийте з цукром, додайте гаряче молоко з ваніллю і прогрійте до загустіння. Потім додайте розтоплений шоколад і збиті вершки. Далі справа техніки - змастіть бісквіт варенням, викладіть крем і шоколадний мус. Надішліть торт на ніч у холодильник, потім посипте какао, прикрасьте свіжими ягодами малини і подайте на стіл. Приємного чаювання!

  • Цукор - 135 грам
  • Борошно - 40 грам
  • Какао - 25 грам
  • Желатин - 4 грами
  • Вершкове масло - 15 грам
  • Темний шоколад - 200 грам
  • Вершки - 500 мілілітрів
  • Молоко - 90 мілілітрів
  • Яйця - 2 штуки
  • Яєчні жовтки - 4 штуки
  • Стручок ванілі - 1, 5 штуки
  • Малинове варення - За смаком
  • Свіжа малина - За смаком
шоколадний торт з мусом - фото крок 1
Додайте в 250 мл. Вершків стручок ванілі і розігрійте на повільному вогні не доводячи до кипіння. 3 яєчних жовтки і 40 г. Цукру добре збийте, влийте гарячі вершки і розмішайте. Поставте на вогонь і прогрійте приблизно до 85 градусів.
шоколадний торт з мусом - фото крок 2
Зніміть з вогню і додайте попередньо замочений желатин, розмішуйте до повного його розчинення. Потім збийте крем протягом 30 секунд, остудіть і вилийте в плоску форму. Помістіть форму в морозилку для застигання і приступайте до наступних кроків.
шоколадний торт з мусом - фото крок 3
Збийте 2 яйця з 65 г. Цукру, додайте борошно і какао, добре перемішайте. Влийте розтоплене вершкове масло і замісити тісто. Вилийте в круглу форму, застелену пергаментом, і випікання в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10 хвилин. Після того як бісквіт буде готовий, можна зробити перерву на 4-5 годин, так як потрібно дочекатися повного застигання крему в морозилці.
шоколадний торт з мусом - фото крок 4
Молоко і половину стручка ванілі нагрійте на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Один жовток збийте з 30 грамами цукру і, помішуючи, влийте гаряче молоко. Поставте на вогонь і трохи прогрійте до загустіння.
шоколадний торт з мусом - фото крок 5
У вийшов крем додайте розтоплений шоколад, перемішайте і остудіть до кімнатної температури.
шоколадний торт з мусом - фото крок 6
Збийте 250 мл. Вершків і додайте в шоколадну масу. Перемішайте і шоколадний мус готовий.
шоколадний торт з мусом - фото крок 7
Тепер зберемо наш чудовий торт. Помістіть бісквіт в роз'ємну форму, центр змастіть невеликою кількістю малинового варення і зверху акуратно переверніть застиглий крем з форми.
шоколадний торт з мусом - фото крок 8
Зверху викладіть шоколадний мус, накрийте харчовою плівкою і відправте торт на ніч у холодильник. Готовий торт вийміть з форми, посипте какао, прикрасьте свіжими ягодами малини і подайте на стіл.

Схожі рецепти