Рецепт Шоколадний торт з мусом фото

Шоколадний торт з мусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Шоколад
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 12
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Хоча для приготування цього торта треба трохи повозитися, результат вартий того. Чудове поєднання бісквітного коржа на основі какао, ніжного ароматного крему і шоколадного мусу.

Опис приготування:

Не пошкодуйте часу і сил на цей чудовий торт. Його приготування можна розбити на три основних етапи - крем, корж і мус. Для крему збийте жовтки з цукром, з'єднайте з гарячими вершками і ваніллю і прогрійте. Просто тягне за собою в суміші желатину, збийте і помістіть в морозилку. Для коржа замісіть тісто зі збитих з цукром яєць, борошна, какао і розтопленого масла. Випікаючи його в духовці протягом 10 хвилин і остудіть. Мус - жовток збийте з цукром, додайте гаряче молоко з ваніллю і прогрійте до загустіння. Потім додайте розтоплений шоколад і збиті вершки. Далі справа техніки - змастіть бісквіт варенням, викладіть крем і шоколадний мус. Надішліть торт на ніч у холодильник, потім посипте какао, прикрасьте свіжими ягодами малини і подайте на стіл. Приємного чаювання!

  • Цукор - 135 грам
  • Борошно - 40 грам
  • Какао - 25 грам
  • Желатин - 4 грами
  • Вершкове масло - 15 грам
  • Темний шоколад - 200 грам
  • Вершки - 500 мілілітрів
  • Молоко - 90 мілілітрів
  • Яйця - 2 штуки
  • Яєчні жовтки - 4 штуки
  • Стручок ванілі - 1, 5 штуки
  • Малинове варення - За смаком
  • Свіжа малина - За смаком
шоколадний торт з мусом - фото крок 1
Додайте в 250 мл. Вершків стручок ванілі і розігрійте на повільному вогні не доводячи до кипіння. 3 яєчних жовтки і 40 г. Цукру добре збийте, влийте гарячі вершки і розмішайте. Поставте на вогонь і прогрійте приблизно до 85 градусів.
шоколадний торт з мусом - фото крок 2
Зніміть з вогню і додайте попередньо замочений желатин, розмішуйте до повного його розчинення. Потім збийте крем протягом 30 секунд, остудіть і вилийте в плоску форму. Помістіть форму в морозилку для застигання і приступайте до наступних кроків.
шоколадний торт з мусом - фото крок 3
Збийте 2 яйця з 65 г. Цукру, додайте борошно і какао, добре перемішайте. Влийте розтоплене вершкове масло і замісити тісто. Вилийте в круглу форму, застелену пергаментом, і випікання в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10 хвилин. Після того як бісквіт буде готовий, можна зробити перерву на 4-5 годин, так як потрібно дочекатися повного застигання крему в морозилці.
шоколадний торт з мусом - фото крок 4
Молоко і половину стручка ванілі нагрійте на повільному вогні, не доводячи до кипіння. Один жовток збийте з 30 грамами цукру і, помішуючи, влийте гаряче молоко. Поставте на вогонь і трохи прогрійте до загустіння.
шоколадний торт з мусом - фото крок 5
У вийшов крем додайте розтоплений шоколад, перемішайте і остудіть до кімнатної температури.
шоколадний торт з мусом - фото крок 6
Збийте 250 мл. Вершків і додайте в шоколадну масу. Перемішайте і шоколадний мус готовий.
шоколадний торт з мусом - фото крок 7
Тепер зберемо наш чудовий торт. Помістіть бісквіт в роз'ємну форму, центр змастіть невеликою кількістю малинового варення і зверху акуратно переверніть застиглий крем з форми.
шоколадний торт з мусом - фото крок 8
Зверху викладіть шоколадний мус, накрийте харчовою плівкою і відправте торт на ніч у холодильник. Готовий торт вийміть з форми, посипте какао, прикрасьте свіжими ягодами малини і подайте на стіл.

Схожі рецепти