Шоколадний торт з мусом
(покроковий рецепт з фото)
Хоча для приготування цього торта треба трохи повозитися, результат вартий того. Чудове поєднання бісквітного коржа на основі какао, ніжного ароматного крему і шоколадного мусу.
Не пошкодуйте часу і сил на цей чудовий торт. Його приготування можна розбити на три основних етапи - крем, корж і мус. Для крему збийте жовтки з цукром, з'єднайте з гарячими вершками і ваніллю і прогрійте. Просто тягне за собою в суміші желатину, збийте і помістіть в морозилку. Для коржа замісіть тісто зі збитих з цукром яєць, борошна, какао і розтопленого масла. Випікаючи його в духовці протягом 10 хвилин і остудіть. Мус - жовток збийте з цукром, додайте гаряче молоко з ваніллю і прогрійте до загустіння. Потім додайте розтоплений шоколад і збиті вершки. Далі справа техніки - змастіть бісквіт варенням, викладіть крем і шоколадний мус. Надішліть торт на ніч у холодильник, потім посипте какао, прикрасьте свіжими ягодами малини і подайте на стіл. Приємного чаювання!
- Цукор - 135 грам
- Борошно - 40 грам
- Какао - 25 грам
- Желатин - 4 грами
- Вершкове масло - 15 грам
- Темний шоколад - 200 грам
- Вершки - 500 мілілітрів
- Молоко - 90 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Яєчні жовтки - 4 штуки
- Стручок ванілі - 1, 5 штуки
- Малинове варення - За смаком
- Свіжа малина - За смаком