Рецепт Шоколадний пиріг з манно-грушевим мусом фото

Шоколадний пиріг з манно-грушевим мусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Фрукти , Крупи , Манька , Груша
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Випічка , Десерти
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Чудовий, легкий і не дуже солодкий десерт! Шоколадний бісквіт і ніжний грушево-манний мус ідеально підійде для тих, хто не любить дуже солодку випічку і неодмінно припаде до душі дітям. Готуємо!

Опис приготування:

Хочу розповісти вам, як приготувати шоколадний пиріг з манно-грушевим мусом. Цей чудовий повітряний десерт порадує вас і ваших близьких не тільки на свята. Він досить простий у приготуванні, час готування без очікування застигання - близько 2 годин. Бісквіт з одного яйця виходить дуже пишним. Можна вносити деякі корективи в рецепт, наприклад, збільшити кількість груш в мусі і зменшити кількість манної крупи. Можна карамелізовану грушу і викласти в якості прошарку між бісквітом і мусом. З ці десертом будуть відмінно поєднуватися ягідний з кислинкою або карамельний соуси. Не бійтеся експериментувати, ваші старання обов'язково будуть оцінені по достоїнству!

  • Яйця - 3 штуки(1 шт. В бісквіт, 2 шт. В мус)
  • Цукор - 300 грам(150 г в бісквіт, 150 г в мус)
  • Молоко - 1 літр(125 мл в бісквіт, залишок у мус)
  • Борошно - 150 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Груші - 350 грам (очищені)
  • Крупа манна - 1 Склянка
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Ванілін - 10 грам
  • Обкладинка - 1/2 чайних ложки
  • Какао порошок - 5 Ст. Ложок
  • Желатин - 30 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
шоколадний пиріг з манно-грушевим мусом - фото крок 1
Почнемо з шоколадного бісквіту, такий набір продуктів нам буде потрібно для його приготування. Духовку необхідно заздалегідь розігріти до 180 градусів.
шоколадний пиріг з манно-грушевим мусом - фото крок 2
Яйце необхідно розтерти з цукром.
шоколадний пиріг з манно-грушевим мусом - фото крок 3
Вершкове масло підігріваємо в склянці з молоком і перемішуємо до повного розчинення масла.
шоколадний пиріг з манно-грушевим мусом - фото крок 4
Молоко з маслом трохи охолоджуємо і вливаємо до яєчної суміші. Перемішуємо до повного розчинення цукру.
шоколадний пиріг з манно-грушевим мусом - фото крок 5
В отриману суміш додаємо корицю і какао. Розмішуємо до однорідності.
шоколадний пиріг з манно-грушевим мусом - фото крок 6
Борошно змішати з розпушувачем і додаємо в отриману суміш. Тісто має вийти без грудочок.
шоколадний пиріг з манно-грушевим мусом - фото крок 7
Для випікання потрібно роз'ємна форма діаметром 26 см. На дно укласти пергамент і змастити невеликою кількістю олії. Виливаємо тісто і ставимо випікатися в заздалегідь розігрітій духовці від 15 до 20 хвилин. До сухої сірники. Готовий корж остудити, не виймаючи з форми.
шоколадний пиріг з манно-грушевим мусом - фото крок 8
Для приготування мусу нам будуть потрібні наступні інгредієнти.
шоколадний пиріг з манно-грушевим мусом - фото крок 9
Груші нарізаємо довільними шматочками і викладаємо на сковороду разом з цукром і парою столових ложок води. tusim навколо 15 хвилин до м'якості.
шоколадний пиріг з манно-грушевим мусом - фото крок 10
Тим часом необхідно замочити желатин приблизно в 80 мл води.
шоколадний пиріг з манно-грушевим мусом - фото крок 11
Закип'ятіть молоко (750 мл) з ваніліном, помішуючи, введіть манну крупу і варіть близько 15 хвилин.
шоколадний пиріг з манно-грушевим мусом - фото крок 12
Поки вариться манка, яйця необхідно змішати з частиною молока.
шоколадний пиріг з манно-грушевим мусом - фото крок 13
Коли манка буде готова, тонкою цівкою, постійно помішуючи, необхідно ввести яйця з молоком, проварити близько 5 хвилин. Продовжуємо заважати, щоб суміш не підгоріла.
шоколадний пиріг з манно-грушевим мусом - фото крок 14
Зніміть манку з вогню, введіть желатин і добре перемішайте до повного його розчинення. Сюди ж додаємо грушу з цукром і збиваємо все блендером до однорідності.
шоколадний пиріг з манно-грушевим мусом - фото крок 15
Отриману суміш заливаємо в роз'ємну форму з шоколадним бісквітом. Ми залишаємо на ніч в холодильнику до повного застигання мусу.
шоколадний пиріг з манно-грушевим мусом - фото крок 16
Готовий бісквіт акуратно дістаємо з форми, провівши ножем уздовж стінок. Прикрасити можна так, як вам більше подобається, у мене пиріг посипаний какао.
шоколадний пиріг з манно-грушевим мусом - фото крок 17
Зверху можна викласти карамелізовані шматочки груші. Приємного чаювання:)

Схожі рецепти