Пиріг з грушевим повидлом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас залишилося грушеве повидло або варення, то цей рецепт як раз для вас. Пиріг з грушевим повидлом готується швидко, а запікається всього 25 хвилин. Можна використовувати різні форми, як я.
Начинкою такого пирога може бути будь-яке повидло і варення. Я вибрала грушеве варення. Готується пиріг дуже просто і виходить неймовірно смачним. Варення входить до складу тесту і може бути з будь-яких фруктів.
- Кефір - 1 склянок
- Повидло або варення - 1 склянок
- Борошно - 2 склянок
- Цукор - 100 грам
- Яйце - 1 штук
- Сода - 1 чайних ложок
- Цукрова пудра - 50 грам
1. Продукти для приготування цього пирога самі прості і доступні. Якщо у вас немає грушевого повидла, можна взяти варення (навіть будь-який).
2. У варення додаємо соду, все добре перемішуємо.
3. Через деякий час сода погаситься і на поверхні утворюється піна.
4. Додаємо тепер кефір, починаємо замішувати тісто.
5. Додаємо цукор і яйце, продовжуємо замішувати.
6. Додаємо борошно, ще раз як слід замішуємо тісто.
7. Я збиваю все міксером, щоб уникнути виникнення різного роду грудочок. За консистенцією тісто виходить трохи рідше, ніж на оладки.
8. Форму краще брати по типу кексніци, так пиріг краще пропечеться, оскільки його консистенція досить насичена і густа.
9. Відправляємо форму з тестом в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
10. Після випікання дайте пирога трохи постояти, потім витягніть його з форми і подавайте до столу.
11. Подавати такий пиріг з грушевим повидлом можна в гарячому і холодному вигляді.