Рецепт Пиріг з грушевим повидлом фото

Пиріг з грушевим повидлом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Якщо у вас залишилося грушеве повидло або варення, то цей рецепт як раз для вас. Пиріг з грушевим повидлом готується швидко, а запікається всього 25 хвилин. Можна використовувати різні форми, як я.


Начинкою такого пирога може бути будь-яке повидло і варення. Я вибрала грушеве варення. Готується пиріг дуже просто і виходить неймовірно смачним. Варення входить до складу тесту і може бути з будь-яких фруктів.

  • Кефір - 1 склянок
  • Повидло або варення - 1 склянок
  • Борошно - 2 склянок
  • Цукор - 100 грам
  • Яйце - 1 штук
  • Сода - 1 чайних ложок
  • Цукрова пудра - 50 грам
пиріг з грушевим повидлом - фото крок 1
1. Продукти для приготування цього пирога самі прості і доступні. Якщо у вас немає грушевого повидла, можна взяти варення (навіть будь-який).
пиріг з грушевим повидлом - фото крок 2
2. У варення додаємо соду, все добре перемішуємо.
пиріг з грушевим повидлом - фото крок 3
3. Через деякий час сода погаситься і на поверхні утворюється піна.
пиріг з грушевим повидлом - фото крок 4
4. Додаємо тепер кефір, починаємо замішувати тісто.
пиріг з грушевим повидлом - фото крок 5
5. Додаємо цукор і яйце, продовжуємо замішувати.
пиріг з грушевим повидлом - фото крок 6
6. Додаємо борошно, ще раз як слід замішуємо тісто.
пиріг з грушевим повидлом - фото крок 7
7. Я збиваю все міксером, щоб уникнути виникнення різного роду грудочок. За консистенцією тісто виходить трохи рідше, ніж на оладки.
пиріг з грушевим повидлом - фото крок 8
8. Форму краще брати по типу кексніци, так пиріг краще пропечеться, оскільки його консистенція досить насичена і густа.
пиріг з грушевим повидлом - фото крок 9
9. Відправляємо форму з тестом в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
пиріг з грушевим повидлом - фото крок 10
10. Після випікання дайте пирога трохи постояти, потім витягніть його з форми і подавайте до столу.
пиріг з грушевим повидлом - фото крок 11
11. Подавати такий пиріг з грушевим повидлом можна в гарячому і холодному вигляді.

Схожі рецепти