Швидкий пиріг з повидлом
(покроковий рецепт з фото)
Захотілося солодкої випічки, але не хочете довго готувати? Записуйте рецепт швидкого пирога з повидлом на замітку і ви не залишитеся без солодкого до чаю! Готується легко і швидко, впораються навіть аматори!
Для приготування швидкого пирога з повидлом можете взяти будь-яке повидло своє улюблене: апельсинове або персикове, з яблучним теж дуже смачно вийдуть. Також нам знадобиться два яйця - одне ціле в тісто, і жовток другого для змазування пирога (з білка залишився можете приготувати легкий білковий крем). Посипати готовий пиріг можете цукровою пудрою.
- Апельсинове повидло - 100 грам
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Молоко - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 80 грам
- Цукрова пудра - За смаком
У блендер або кухонний комбайн викладіть масло вершкове розм'якшене, додайте цукор, яйце, розпушувач. Туди ж просійте борошно.
Замісити м'яке і еластичне тісто.
Testo розділилася на дві частини (одна частина - одна третина, а друга - дві третини). Сформуйте кульки і відправте в холодильник або морозильну камеру на 20 хвилин.
Поки тісто охолоджується в холодильнику, займіться начинкою.
Волоські горіхи обсушити на сковороді або в духовці, потім подрібніть в блендері або просто качалкою.
Волоські горіхи обсушити на сковороді або в духовці, потім подрібніть в блендері або просто качалкою.
Тісто дістаньте з холодильника, більшу частину розкачайте, за потреби (якщо буде прилипати) присипте борошном. Викладіть тісто у форму (кругла або прямокутна - це не важливо), форму можете змастити зовсім небагато вершковим маслом.
Зробіть бортики по формі, викладіть повидло рівномірно.
Зверху посипте горіхами.
З половини тіста зробіть сітку або решітку, розкотивши і порізавши тісто на смужки.
Щільно скріпіть смужки з бортиком. Потім змішайте трохи солі, молоко і яєчний жовток. Змастіть пиріг отриманою сумішшю - у вас буде дуже смачна хрустка скоринка.
Випікайте пиріг у розігрітій до 180 С духовці хвилин 30-40, до рум'яної скоринки.
Подавати готовий швидкий пиріг з повидлом можете з молоком або чаєм. Смачного!