Рецепт Дріжджовий пиріг з повидлом фото

Дріжджовий пиріг з повидлом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Дріжджі
Пісні страви
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Рекомендую всім господиням на замітку простий рецепт, як прігоріготовіть дріжджовий пиріг з повидлом. Дуже смачно виходить! Можете готувати зі своїм улюбленим повидлом до чаю для всієї родини.

Опис приготування:

Багато господині, напевно, задавалися питанням, як приготувати дріжджовий пиріг з повидлом просто і разом з тим оригінально. Ось я і вирішила поділитися цим рецептом: аж надто такий пиріг не схожий на звичайну випічку. Для приготування дріжджового пирога з повидлом нам знадобляться пресовані дріжджі і ваше улюблене повидло: у мене було абрикосове (ще дуже подобається з лимонним і апельсиновим).

  • Povidlo - За смаком
  • Борошно - 3 склянки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Пакетик ваніліну - 1 штука
  • Молоко - 1 Склянка
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйце - 1 штука
  • Дріжджі пресовані - 15 грам
дріжджовий пиріг з повидлом - фото крок 1
Почнемо з приготування дріжджового тіста. Розведіть в теплому молоці дріжджі, додайте цукор, сіль і ванілін.
дріжджовий пиріг з повидлом - фото крок 2
Після цього додайте в суміш яйце і розтоплене вершкове масло (всього грамів 30, інше нам потім знадобиться).
дріжджовий пиріг з повидлом - фото крок 3
Поступово додайте просіяне борошно, замісіть тісто. Накрийте його рушником і поставте підходити в тепле місце.
дріжджовий пиріг з повидлом - фото крок 4
Через приблизно півгодини тісто підійде, його потрібно буде обминути.
дріжджовий пиріг з повидлом - фото крок 5
Розділити тісто на дві частини.
дріжджовий пиріг з повидлом - фото крок 6
Кожну частину розкачати в прямокутний пласт і змастіть вершковим маслом.
дріжджовий пиріг з повидлом - фото крок 7
Потім змастіть своїм улюбленим повидлом. Розріжте пласт на рівні довгі смуги.
дріжджовий пиріг з повидлом - фото крок 8
Покладіть смужки один на одного, верхня повинна бути джемом вниз. Потім поріжте поперек: у нас виходять тришарові квадратики з джемом.
дріжджовий пиріг з повидлом - фото крок 9
Те ж саме зробіть і з іншим шматком тіста.
Духовку розігрійте до 180 градусів. Форму для випічки можете злегка змастити звичайним соняшниковою олією. Викладіть в неї квадратики боком, необов'язково сильно щільно один до одного. Дайте"расстояться" хвилин 20 пирога в формі (як раз, поки духовка нагрівається). Потім запікаємо хвилин 30-35 до рум'яної скоринки.
дріжджовий пиріг з повидлом - фото крок 10
Готовий дріжджовий пиріг з повидлом можете посипати цукровою пудрою перед подачею або прикрасити ще невеликими квіточками.
дріжджовий пиріг з повидлом - фото крок 11
Приємного чаювання!

Схожі рецепти