Дріжджовий пиріг з повидлом
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую всім господиням на замітку простий рецепт, як прігоріготовіть дріжджовий пиріг з повидлом. Дуже смачно виходить! Можете готувати зі своїм улюбленим повидлом до чаю для всієї родини.
Багато господині, напевно, задавалися питанням, як приготувати дріжджовий пиріг з повидлом просто і разом з тим оригінально. Ось я і вирішила поділитися цим рецептом: аж надто такий пиріг не схожий на звичайну випічку. Для приготування дріжджового пирога з повидлом нам знадобляться пресовані дріжджі і ваше улюблене повидло: у мене було абрикосове (ще дуже подобається з лимонним і апельсиновим).
- Povidlo - За смаком
- Борошно - 3 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Пакетик ваніліну - 1 штука
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Дріжджі пресовані - 15 грам
Почнемо з приготування дріжджового тіста. Розведіть в теплому молоці дріжджі, додайте цукор, сіль і ванілін.
Після цього додайте в суміш яйце і розтоплене вершкове масло (всього грамів 30, інше нам потім знадобиться).
Поступово додайте просіяне борошно, замісіть тісто. Накрийте його рушником і поставте підходити в тепле місце.
Через приблизно півгодини тісто підійде, його потрібно буде обминути.
Розділити тісто на дві частини.
Кожну частину розкачати в прямокутний пласт і змастіть вершковим маслом.
Потім змастіть своїм улюбленим повидлом. Розріжте пласт на рівні довгі смуги.
Покладіть смужки один на одного, верхня повинна бути джемом вниз. Потім поріжте поперек: у нас виходять тришарові квадратики з джемом.
Те ж саме зробіть і з іншим шматком тіста.
Духовку розігрійте до 180 градусів. Форму для випічки можете злегка змастити звичайним соняшниковою олією. Викладіть в неї квадратики боком, необов'язково сильно щільно один до одного. Дайте "расстояться" хвилин 20 пирога в формі (як раз, поки духовка нагрівається). Потім запікаємо хвилин 30-35 до рум'яної скоринки.
Духовку розігрійте до 180 градусів. Форму для випічки можете злегка змастити звичайним соняшниковою олією. Викладіть в неї квадратики боком, необов'язково сильно щільно один до одного. Дайте "расстояться" хвилин 20 пирога в формі (як раз, поки духовка нагрівається). Потім запікаємо хвилин 30-35 до рум'яної скоринки.
Готовий дріжджовий пиріг з повидлом можете посипати цукровою пудрою перед подачею або прикрасити ще невеликими квіточками.
Приємного чаювання!