Пісочний пиріг з повидлом
(покроковий рецепт з фото)
Багато які діти, та й дорослі просто одержимі випічкою. Та й ніде правди діти, я теж обожнюю пироги, слойки і печеньки ... А як все це люблять мої домочадці ... Тому я вирішила зробити щось цікаве.
Розповім вам прекрасний рецепт, як приготувати пісочний пиріг з повидлом. Ця випічка порадує всіх в будинку і ваших гостей. Вона шалено смачна і дуже солодка, однак тісто відмінно гармонує з начинкою пиріг виходить не таким вже й зацукрованим. Крім цього, вона ще й готується не так довго. Спробуйте обов'язково її зробити, і ви не розчаруєтеся.
- Povidlo - 100-150 грам (можна брати варення, джеми)
- Вершкове масло - 120 грам
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 240 грам
- Цукор - 70 грам
- Розпушувач - 0, 25 чайних ложки
100 грам масла збийте з цукром міксером. Також додайте яйце, продовжуйте збивати.
Борошно змішайте з розпушувачем. Всипте їх до масляної суміші. Почніть замішувати тісто руками, щоб воно не прилипало. Потім скачайте з нього кульку і приберіть в пакеті в морозилку на 30 хвилин.
Через цей час розділіть тісто на дві частини. Одну частину розкачайте і розкладіть в формі для випічки, яку обов'язково попередньо змастіть маслом.
Розігрійте до 180 градусів духовку. Повидло розрівняйте по всій поверхні тіста. Другу частину тіста натріть на тертці і посипте поверх шару з повидлом.
Запікайте пиріг близько 50 хвилин. Як тільки він охолоне, подавайте його до столу.