Відкритий пиріг з повидлом
(покроковий рецепт з фото)
Є один хороший рецепт солодкого домашнього ласощі - відкритий пиріг з повидлом. Готується він відносно швидко, а начинкою може служити будь-яке повидло.
Якщо на порозі неждані гості, приготуйте відкритий пиріг з повидлом. Виходить він дуже смачним і повітряним. Сметанне тісто поєднується з будь-яким повидлом, тому вибирайте його на ваш смак.
- Крем - 1 Склянка
- Рослинна олія - 1/2 склянки
- Цукру - 1/2 склянки
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Борошно - 2, 5 склянки
- Жовток - 1 штука
- Povidlo - 0, 5 L
- Кокосова стружка - За смаком
1. Відправляємо в ємність сметану, вливаючи в неї тонким струменем рослинне масло. Починаємо все збивати.
2. Всипаємо цукор і додаємо соду. Продовжуємо збивати до стану однорідної маси.
3. В самому кінці всипаємо борошно і соду і продовжуємо збивати.
4. Замісити тісто, поділяєте його на дві частини: одна частина повинна бути більше, а інша менше (для прикраси зверху).
5. Викладаємо у форму для запікання, сформувавши бічні частини.
6. Змащуємо будь-яким варенням і посипаємо кокосовою стружкою.
7. Прикрашаємо рештою тестом за бажанням і відправляємо пиріг в духовку на 40 хвилин.
8. Для 10 хвилин до готовності змажте пиріг жовтком і знову відправте в духовку до готовності.