Яєчня з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Для мого чоловіка звичайна яєчня це занадто просто, і він їй не наїдається, тому для нього я додаю в яєчню рис. Думаєте, що це дивне поєднання? Нічого подібного, блюдо виходить відмінне.
В принципі і звичайна яєчня виходить, на мій погляд, досить ситної, мені, принаймні, після неї довго не хочеться їсти, але якщо ви хочете зробити блюдо ще більш поживним, я можу розповісти вам, як приготувати яєчню з рисом. Зазвичай я додаю в неї ще трохи бекону, якщо є, тоді страва виходить відмінне, для ситного сніданку або обіду саме те. Приготувавши яєчню з рисом в домашніх умовах, ви зможете нагодувати всю свою сім'ю смачно і дуже швидко, втім, рис тут можна замінити іншою крупою, наприклад, гречкой, з нею теж вийде непогано.
- Яйце - 2 штуки
- Рис відварний - 100-150 грам
- Бекон копчений - 70 грам
- Соус соєвий - 2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку ми відварюємо рис в злегка підсоленій воді до повної готовності, потім відкидаємо його на друшляк і промиваємо.
Тепер ставимо сковороду (без масла) на вогонь, коли вона нагріється, викладаємо на неї нарізаний бекон і смажимо його до золотистого кольору, потім перекладаємо бекон в чисту тарілку.
Яйця розбиваємо в миску, додаємо сіль і мелений перець за смаком, збиваємо яйця за допомогою вилки.
Переливаємо яєчну суміш на сковороду, де смажився бекон, готуємо яєчню протягом 1 хвилини, помішуючи її лопаткою.
Як тільки яєчна маса схопиться, додаємо до неї відварений рис і обсмажений бекон, перемішуємо все і готуємо ще 1-2 моменти, потім поливаємо блюдо соєвим соусом і подаємо його до столу. Приємного всім апетиту!