Яєчня з грінками
(покроковий рецепт з фото)
Такий варіант яєчні з грінками я готую зазвичай своєму чоловікові на сніданок, з ранку він любить плотненько поїсти перед роботою, а грінки якраз роблять страву більш поживним і ситним.
Якщо чесно, я б віднесла цей рецепт приготування яєчні з грінками до чисто чоловічий їжі, тому що таке блюдо виходить дійсно дуже ситним. Я, звичайно, теж іноді теж не проти поласувати цією яєчнею, але тільки на обід або навіть вечеря, з ранку все ж вважаю за краще їсти легшу їжу. А взагалі я всім рекомендую приготувати яєчню з грінками домашніх умовах, думаю, вона сподобається всій вашій родині, а особливо чоловічої її половині.
- Яйця - 4 штуки
- Помідор - 2-3 штук
- Хліб чорний - 2 скибочки
- Масло рослинне - - За смаком (для смаження)
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
Для початку ми нарізаємо чорний хліб на шматочки, я зазвичай ріжу його досить крупно, але ви можете зробити грінки і поменше. Помідори промиваємо і також нарізаємо на невеликі шматочки.
Розігріваємо на сковороді трохи рослинного масла і обсмажуємо на ньому спочатку помідори кілька хвилин, солимо їх і перчимо.
Потім додаємо до помідорів нарізаний хліб, смажимо його з одного боку до утворення скоринки.
Як тільки з одного боку утворюється апетитна скоринка, перевертаємо хліб на іншу сторону і розбиваємо на сковороду яйця. Робимо повільний вогонь і готуємо яйця до загустіння білка, я люблю, щоб жовток залишався рідким, але ви можете накрити сковорідку кришкою і потримати яєчню на вогні довше, тоді і жовток загусне. Приємного всім апетиту!