Яєчна запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.
Не знаю, що приготувати на сніданок? А як вам ідея повторити простий рецепт яєчної запіканки? дивно повітряна, дуже смачна і знайома з дитинства запіканка всього за півгодини на вашому столі.
Опис приготування:
Ця ніжна яєчна запіканка в домашніх умовах не зрівняється з традиційним омлетом на сковороді. Завдяки випікання, блюдо виходить дуже пишним і буквально тане в роті. Щоб надати більш пухку структуру, можна додати дрібку соди.
- Яйце - 10 штук
- Молоко - 450 мілілітрів
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка (по бажанню)
1. Цей класичний рецепт яєчної запіканки розрахований на 4-5 порцій, але при бажанні кількість інгредієнтів можна скоротити. Важливо тільки дотримати правильні пропорції молока.
2. Яйця вбити в мисочку з дрібкою солі і почати збивати. Потім поступово вливати тонкою цівкою молоко.
3. Невелику форму змастити вершковим маслом. Можна використовувати також форми для кексів, приготувавши невеликі порційні запіканки.
4. Акуратно перелити яєчну масу в форму.
5. Цей простий рецепт яєчної запіканки можна доповнити тертим сиром, зеленим горошком або кубиками шинки, наприклад. Надіслати форму в розігріту духовку приблизно на 25 хвилин.
6. Відразу після духовки яєчна запіканка в домашніх умовах трохи осяде, але на легкість текстури це не вплине. Подавати до столу її краще гарячої.