Рецепт Яблучно-хлібні мафіни фото

Яблучно-хлібні мафіни
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука, Ваніль
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На полуденок, На сніданок
Випічка, Солодке, Маффіни

Незвичайні, цікаві і смачні маффіни, що готуються з використанням чорного хліба і яблук. Зацікавилися? Пропоную вашій увазі рецепт, як приготувати яблучно-хлібні мафіни.

Хліб варто спеціально підготувати перед використанням: заздалегідь замочіть його в молочній суміші, потім перемішайте з шматочками яблук і викладіть у форми. Можете додати будь-які спеції, що добре поєднуються з яблуками: обкладинка, мускатний горіх, ваніль. Готові кекси можна подавати холодними або розігріти.

  • Житній хліб - 450 грам
  • Яйця - 5 штук
  • Молоко - 2 склянки
  • Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
  • Кориця мелена - 4 чайних ложки
  • Яблука - 1-2 штук
  • Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
яблучно-хлібні мафіни - фото крок 1
1. Буханець хліба наріжте гострим ножем на невеликі квадратики. Змішайте молоко, яйця, ваніль, корицю, додайте хліб і перемішайте. Надішліть хліб мінімум на 4 години в холодильник, можна на ніч.
яблучно-хлібні мафіни - фото крок 2
2. Вимийте яблука і наріжте їх невеликими кубиками, змішайте з хлібом.
яблучно-хлібні мафіни - фото крок 3
3. Заповніть кожну форму для випічки приготовленої сумішшю. Розтопити вершкове масло і змастіть кожен маффин, посипте цукром.
яблучно-хлібні мафіни - фото крок 4
4. Запікайте мафіни в розігрітому до 170 градусів духовці 20-30 хвилин. Подавайте їх відразу або після охолодження.

Схожі рецепти