Яблучно-хлібні мафіни
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайні, цікаві і смачні маффіни, що готуються з використанням чорного хліба і яблук. Зацікавилися? Пропоную вашій увазі рецепт, як приготувати яблучно-хлібні мафіни.
Хліб варто спеціально підготувати перед використанням: заздалегідь замочіть його в молочній суміші, потім перемішайте з шматочками яблук і викладіть у форми. Можете додати будь-які спеції, що добре поєднуються з яблуками: обкладинка, мускатний горіх, ваніль. Готові кекси можна подавати холодними або розігріти.
- Житній хліб - 450 грам
- Яйця - 5 штук
- Молоко - 2 склянки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Кориця мелена - 4 чайних ложки
- Яблука - 1-2 штук
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 5 Ст. Ложок
1. Буханець хліба наріжте гострим ножем на невеликі квадратики. Змішайте молоко, яйця, ваніль, корицю, додайте хліб і перемішайте. Надішліть хліб мінімум на 4 години в холодильник, можна на ніч.
2. Вимийте яблука і наріжте їх невеликими кубиками, змішайте з хлібом.
3. Заповніть кожну форму для випічки приготовленої сумішшю. Розтопити вершкове масло і змастіть кожен маффин, посипте цукром.
4. Запікайте мафіни в розігрітому до 170 градусів духовці 20-30 хвилин. Подавайте їх відразу або після охолодження.