Хлібні коржі
(покроковий рецепт з фото)
Домашні коржі - відмінна альтернатива хлібу. Їх можна подавати до перших страв, використовувати в якості закуски, доповнивши улюбленої начинкою і т. d. Процес нескладний, а набір інгредієнтів скромний.
Покажу, як приготувати коржі на молоці. Це чудова ідея несолодкої випічки, яку я рекомендую взяти на замітку. Такі коржі зручно брати з собою на роботу або природу, наприклад. Крім пшеничного, можна використовувати також кукурудзяну або гречану борошно.
- Борошно - 4 склянки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - 4 чайних ложки
- Молоко - 1.5 склянки (можна воду)
1. У глибокій мисці з'єднайте просіяне борошно, сіль, рослинне масло і перемішайте. Зручно робити це руками, втім, можна використовувати і техніку, звичайно.
2. Влийте третину молока, перемішайте. Після ще частина, знову перемішайте.
3. Додайте останню частину молока і вимішайте як слід тісто, не менше 5 хвилин.
4. Викладіть тісто назад в мисочку, накрийте чистим рушником і залиште на півгодинки.
5. Потім розділіть тісто на 15 однакових частин.
6. Кожну тоненько розкачати.
7. І підсмажте на сухій сковороді по 20-30 секунд з кожної сторони до рум'яності. Смачного!