Яблучний торт з коричн кремом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете спекти для себе і близьких тортик, але не хочете складнощів, беріть на замітку цей рецепт. Дуже класна ідея, як приготувати яблучний торт з коричн кремом - просто і дуже смачно!
Такий тортик можна приготувати не тільки зі свіжими яблуками, але і з яблучним повидлом, наприклад, що ще трохи спростить процес. У крем обов'язково рекомендую додати крім кориці ваніль, тоді аромат буде просто приголомшливим.
- Борошно - 400 грам (тісто)
- Вершкове масло - 200 грам (тісто)
- Крем - 50 грам (тісто)
- Сода - 1 Чайна ложка (тісто)
- Яблука - 600-700 грам (начинка)
- Цукор - 80-120 грам (начинка)
- Молоко - 2 склянки (крем)
- Цукор - 160 грам (крем)
- Крохмаль - 55 грам (крем)
- Обкладинка - 1.5 чайних ложки (крем)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка (крем)
- Яйце - 2 штуки (крем)
- Горіхи - 50 грам (декор)
- Шоколад - 50 грам (декор)
Підготуйте інгредієнти.
Приготуйте начинку. Яблука очистіть, наріжте тонкими пластинками. Додайте цукор і трохи води. Поставте на вогонь і проваріть до м'якості, 5-6 хвилин.
Для приготування тіста з'єднайте розм'якшене вершкове масло, борошно, сметану і соду.
Замісити однорідне тісто.
Паралельно можна приготувати крем. У глибокій мисці збийте яйця з цукром, крохмалем, ваніліном і корицею.
Влийте отриману масу в кипляче молоко тонкою цівкою. Уварите на повільному вогні до загусання. Зніміть з вогню і остудіть.
Яблука відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина і остудіть.
Тісто розділи 9 частин.
Кожну розкачати в прямокутник.
Викладіть тонким шаром начинку і акуратно защипите краю.
Готові коржі відправте на деко, застелене пергаментом.
При температурі 190 градусів випікайте протягом 20 хвилин до рум'яності.
Коли коржі охолонуть, можна приступати до складання торта. Викладайте по три коржа.
І ретельно промазуйте кремом. Після складання торта промажьте кремом бортики.
Останній штрих - подрібніть горішки з шоколадом в крихту.
І присипте тортик.
Вийшов ось такий яблучний торт з коричн кремом. Приємного чаювання!