Яблучний пиріг з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Яблучний пиріг з заварним кремом просто тане в роті! Хрустке тісто в поєднанні з ніжною начинкою нікого не зможе залишити байдужим. А яблука надають пікантну кислинку цієї випічці.
Якщо вам цікаво дізнатися, як приготувати яблучний пиріг з заварним кремом, то просто уважно прочитайте цей рецепт. Ви зможете приготувати неймовірно смачне частування для всіх своїх гостей і близьких. Це відмінний варіант і для свята, і для звичайного чаювання.
- Жовтки - 4 штуки
- Цукрова пудра - 40 грам
- Цукор - 40 грам
- Борошно - 40 грам
- Молоко - 400 мілілітрів
- Борошно - 200 грам (тісто)
- Вершкове масло - 100 грам (тісто)
- Цукор - 50 грам (тісто)
- Мигдальні пластівці - 1/2 склянки
Налийте молоко в невеликій сотейник, поставте його грітися на плиту на маленький вогонь. Поки молоко нагрівається, змішайте в окремому посуді жовтки від курячих яєць з цукровою пудрою і борошном.
Коли молоко почне закипати, зніміть його з вогню і відразу ж все влийте в яєчну суміш. Обов'язково при цьому швидко перемішуйте крем, щоб яйця не встигли згорнутися від киплячого молока.
Тісто приготувати досить просто. Воно називається "рубаним" . Для цього візьміть всі інгредієнти для тіста (вершкове масло обов'язково має бути холодним), змішайте їх і порубати ножем, а потім розітріть руками. Отримане тісто розкачати за допомогою качалки.
Змастіть форму для запікання олією, викладіть туди розкачане тісто, ображати все непотрібне. Потім застеліть тісто зверху пергаментом для запікання і насипте якийсь вантаж, щоб корж при випіканні залишався рівним. Відмінно для цієї місії підійде горох або квасоля. Випікайте корж 15 хвилин при ста дев'яноста градусах в духовці.
Із залишків тіста сформуйте грудку, потім знову розкачайте його в пласт. Виріжте з нього круглі за формою фігурки за допомогою спеціальних пристосувань або ж використовуючи звичайну чарку. Фігурки відправте в холодильник.
Яблука ретельно вимийте, видаліть у них серцевину і кісточки. Наріжте їх на невеликі, довільної форми шматочки. Фрукти краще вибирати кисло-солодких сортів з яскраво вираженим смаком і ароматом. Викладіть яблука на випечений корж.
Заварний крем вилийте на шматочки яблук, зверху рівномірно присипте все мигдальними пластівцями. Викладіть на пиріг шматочки тіста, які можна сформувати у вигляді яблучок і змастити соком буряка або харчовим барвником. Випікайте пиріг при ста вісімдесяти градусах сорок хвилин.