Рецепт Яблучний пиріг «захоплення Istituto» фото

Яблучний пиріг «захоплення Istituto»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто , Фрукти , Яблука , Листкове тісто
ПП рецепти
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги , Торти
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це дуже смачний яблучний пиріг з категорії пирогів-перевертнів. Соковитий і дуже ніжний пиріг з карамельним смаком вам точно сподобається. Подавайте його до столу зі збитими вершками або морозивом.

Опис приготування:

Тарт Татен печуть з різними начинками, але найчастіше в якості начинки використовують саме яблука. Смачний пиріг з карамельним смаком і соковитими яблуками спекти не так вже й складно. Найголовніше", не перепалити" карамель, а все інше у вас прекрасно вийде. Простий рецепт, в якому розказано і показано як приготувати яблучний пиріг"Тарт Татен" , вам на допомогу!

  • Яблука - 3-4 штук
  • Листкове тісто - 200-250 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Цукрова пудра - 50 грам
яблучний пиріг
Яблука миємо й очищаємо від шкірки.
яблучний пиріг
Видаляємо у яблук серцевину, нам потрібна тільки м'якоть плоду, щоб нічого не заважало.
яблучний пиріг
І нарізаємо очищені яблука на 4-6 частин.
яблучний пиріг
Тепер нам знадобиться чавунна сковорода або толстостенная форма для запікання.
яблучний пиріг
По дну форми розподіляємо вершкове масло, присипаємо його цукровою пудрою або цукром і ставимо на середній вогонь.
яблучний пиріг
Розкладаємо, трохи вдавлюючи, часточки яблук.
яблучний пиріг
І на тому ж середньому вогні доводимо до кипіння.
яблучний пиріг
Як тільки карамель почне набувати золотистого відтінку, знімаємо форму з вогню.
яблучний пиріг
З пласта листкового тіста вирізаємо коло за розміром форми.
яблучний пиріг
І викладаємо тісто на начинку з яблук. Краї тесту підвертаємо всередину, в декількох місцях проколюємо тісто ножем або виделкою.
яблучний пиріг
І ставимо випікатися в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 20-25 до рум'янцю тесту.
яблучний пиріг
Накриваємо тарілкою тарт в формі і швидко перевертаємо. Подаємо з морозивом або вершками.

Схожі рецепти