Захоплення Istituto
(покроковий рецепт з фото)
Тарт Татен з яблуками - вишуканий і дуже смачний десерт французької кухні. Варто лише уявити собі яблучний пиріг з кулькою морозива, і можна перенестися на вулички романтичного Парижа.
Тарт Татен з яблуками став вершиною кулінарного мистецтва, і тільки французькі кухарі знають, як приготувати цей десерт, щоб вийшла свіжа випічка з чудовим ароматом і ніжним смаком. Поєднання карамелі, яблук і кориці дуже вдале, а з розсипчастим пісочним тістом - просто казка. У мене було вже готове покупне тісто, але його можна зробити і самостійно, рецептів дуже багато. У сезон яблук приготуйте Тарт Татен до вечірнього чаювання.
- Яблука - 10 штук
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Кориця мелена - 2 чайних ложки
- Тісто пісочне - 200 грам

ЯБЛУКО чистий, поріжте великими часточками.

Розтопити масло на сковороді.

Додайте цукор до маслу і обсмажте, поки цукор не розчиниться.

Додайте корицю, готуйте до коричневого кольору і характерного запаху карамелі.

Коли карамельний соус буде готовий, влийте його в деко, викладіть яблука зверху.

Тісто розкачати в коло відповідного діаметру, товщиною в 1 см.

Акуратно укладіть тісто на яблука, заправте кінчики тесту по всій формі.

Надішліть тарт в розігріту до 180-200 градусів духовку на 10-15 хвилин. Тісто має запектися і отримати гарний коричневий колір.

Акуратно переверніть пиріг на тарілку, трохи остудіть і подавайте до столу.