Пиріг з грушами «захоплення Istituto»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Сьогодні ми приготуємо традиційний французький пиріг, в якому фрукти знаходяться зверху пирога в Карамелізовані вигляді. Особливість цього рецепта в тому, що в ньому повністю відсутня цукор.
Опис приготування:
Дивіться, як приготувати пиріг з грушами"Тарт Татен" . Такий пиріг стане справжньою окрасою вашого святкового столу, адже глянсовий золотий карамелізований мед, красиво розрізані груші і повітряна текстура тесту сподобаються всім без винятку! Дуже важливо для зовнішнього вигляду пирога, щоб мука, якої ви присипаєте форму перед випіканням, не залишилася грудочками в формі, тому що мед не зможе повністю приховати її. Цей французький пиріг стане справжнім відкриттям для вас!
- Груші - 5 штук
- Мед - 200 грам
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Яйце - 4 штуки
1. Очистіть груші від шкірки, серцевини і хвостиків, наріжте їх на половинки і відправте бланшувати приблизно на 3-4 хвилини в киплячу воду.
2. Потім на всіх грошах зробіть надрізи у формі віяла, НЕ дорізаючи до кінця. Просійте борошно, додайте розпушувач. Підготуйте форму: застелите її пергаментним папером, змастіть її розтопленим вершковим маслом і присипте борошном.
3. Три столові ложки меду карамелізіруется на сковороді до золотого кольору, постійно помішуючи. Залийте мед в підготовлену форму, рівномірно розподіліть його по поверхні дна.
4. Викладіть зверху меду груші, акуратно їх розклавши віялом. Приготуйте тісто: в залишився мед розбийте яйця, збийте міксером до світлої повітряної маси.
5. Додайте масу в борошно з розпушувачем і поступово перемішайте. Трохи посоліть в кінці. Залийте тестом груші і рівномірно розподіліть його за допомогою лопатки.
6. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 1 час. Дайте тарту охолонути протягом 10 хвилин і вийміть їх форми, перевернув его. Смачного!