Яблучний пиріг з сиром і цукатами
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю випічку з додаванням сиру і різноманітних фруктів, вона виходить соковитою і смачною. Розповім, як приготувати яблучний пиріг з сиром і цукатами. Пиріг яскравий, барвистий і красивий.
Такий пиріг можна робити з різними фруктами і ягодами (наприклад, з bananami, вишнями, полуницею). На мій смак, сир ідеально поєднується з яблуками, які обов'язково потрібно очистити від шкірки. Доповнюю випічку цукатами, які надають їй колір і додаткові смакові якості.
- Сир - 200 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цукровий пісок - 200 грам
- Борошно - 230 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Цукати - 100 грам
- Цукрова пудра - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком
1. У чашу міксера вбиваю яйця і додаю цукровий пісок, збиваю міксером на низькій швидкості.
2. Сирперетираю, додаю його до яєць, перемішую.
3. Масло заздалегідь дістаю з холодильника (використовую вже розм'якшене), додаю його в тісто.
4. Борошно просівають і з'єдную з розпушувачем, порційно додаю її до суміші.
5. Замішую тісто, додаю в нього цукати.
6. Яблука мою і очищаю від шкірки, нарізаю їх на половинки, вичищаю насіння, потім нарізаю яблука тонкими часточками.
7. Форму, в якій буду випікати пиріг, змащую олією. Виливаю в неї приготоване тісто. Викладаю шматочки яблук в формі сонечка, відправляю форму в розігрітий до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
8. Після випікання відразу не дістаю пиріг, а залишаю його в духовці на 15 хвилин, після чого вже виймаю його і прикрашаю цукровою пудрою.