Рецепт Пиріг з цукатами фото

Пиріг з цукатами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно, Молочні продукти, Фрукти, Горіхи, Сухофрукти, Вершкове масло, Лимон, Ізюм
Веганські страви
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, На сніданок, День народження
Випічка, Пироги

Зараз я розповім, як готувати пиріг з цукатами. Така випічка мало кого може залишити байдужим. Пиріг добре підійде для сніданку або свята. Дасть фору багатьом тортам, перевірено на практиці!

Це споконвічно англійська рецепт пирога з додаванням цукатів. Також в приготуванні я використовувала горіхи. Підійдуть волоські, кешью і будь-які інші. Вдалою готування! Пробуйте і насолоджуйтеся!

  • Вершкове масло - 175 грам
  • Борошно - 200 грам
  • Цукор тростинний - 175 грам
  • Прянощі - 1 Чайна ложка (імбир, обкладинка, кардамон і інші.)
  • Смородина чорна (сушена) - 300 грам
  • Ізюм - 300 грам
  • Цукати (цитрусові) - 60 грам
  • Цедра лимону - 1 Склянка
  • Мед - 1 Склянка
  • Яйця курячі - 4 штуки
  • Мигдалеве борошно - 50 грам
  • Мигдаль - 60 грам (мелений)
  • Джем - 50 грам
пиріг з цукатами - фото крок 1
Борошно просіваємо через сито разом з прянощами. Тут я використовувала гвоздику, сушений мелений імбир і улюблену мною корицю.
пиріг з цукатами - фото крок 2
Вершкове масло перетираємо разом з цукром до кремоподібного стану. Додаємо трохи цедри. Після чого кладемо в цю суміш мед і гарненько перемішуємо. Далі вбиваємо в масляну суміш яйця по черзі. Після кожного доданого яйця всипаємо порційно борошно. Таким чином тісто не згорнеться.
пиріг з цукатами - фото крок 3
Потім в масу додаємо миндальную борошно. Перемішуємо до однорідного стану.
пиріг з цукатами - фото крок 4
Мигдаль грубого помелу, цедру і сухофрукти з цукатами додаємо в наше тісто. Вимішуємо його як слід.
пиріг з цукатами - фото крок 5
Готове тісто викладаємо у форму для запікання, вистеленную пергаментом. Ставимо в духовку запікатися при температурі 180 градусів. Час випічки - 3 годину.
пиріг з цукатами - фото крок 6
Готовий пиріг я змастила абрикосовим джемом. Можна вибрати будь-який інший на ваш смак. Зверху посипала цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти