Пиріг з цукатами
(покроковий рецепт з фото)
Зараз я розповім, як готувати пиріг з цукатами. Така випічка мало кого може залишити байдужим. Пиріг добре підійде для сніданку або свята. Дасть фору багатьом тортам, перевірено на практиці!
Це споконвічно англійська рецепт пирога з додаванням цукатів. Також в приготуванні я використовувала горіхи. Підійдуть волоські, кешью і будь-які інші. Вдалою готування! Пробуйте і насолоджуйтеся!
- Вершкове масло - 175 грам
- Борошно - 200 грам
- Цукор тростинний - 175 грам
- Прянощі - 1 Чайна ложка (імбир, обкладинка, кардамон і інші.)
- Смородина чорна (сушена) - 300 грам
- Ізюм - 300 грам
- Цукати (цитрусові) - 60 грам
- Цедра лимону - 1 Склянка
- Мед - 1 Склянка
- Яйця курячі - 4 штуки
- Мигдалеве борошно - 50 грам
- Мигдаль - 60 грам (мелений)
- Джем - 50 грам
Борошно просіваємо через сито разом з прянощами. Тут я використовувала гвоздику, сушений мелений імбир і улюблену мною корицю.
Вершкове масло перетираємо разом з цукром до кремоподібного стану. Додаємо трохи цедри. Після чого кладемо в цю суміш мед і гарненько перемішуємо. Далі вбиваємо в масляну суміш яйця по черзі. Після кожного доданого яйця всипаємо порційно борошно. Таким чином тісто не згорнеться.
Потім в масу додаємо миндальную борошно. Перемішуємо до однорідного стану.
Мигдаль грубого помелу, цедру і сухофрукти з цукатами додаємо в наше тісто. Вимішуємо його як слід.
Готове тісто викладаємо у форму для запікання, вистеленную пергаментом. Ставимо в духовку запікатися при температурі 180 градусів. Час випічки - 3 годину.
Готовий пиріг я змастила абрикосовим джемом. Можна вибрати будь-який інший на ваш смак. Зверху посипала цукровою пудрою. Смачного!