Рецепт Яблучний мус з чорничним джемом фото

Яблучний мус з чорничним джемом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Фрукти, Яблука
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, День народження, Новий рік, 8 березня, Різдво
Десерти, Мус

Мус - фірмове французьке десертне блюдо. Слово mousse перекладається з французької як "піна" . Легкий, повітряний десерт, пестить смак! Пряні яблука і джем з чорниці - дуже гармонійний дует!

Для приготування мусу яблука попередньо відварюють, нарізавши на шматочки, розбивають блендером до отримання однорідної маси, всипають манну крупу. Потім збивають в піну. Десерт радує не тільки своїм свіжим смаком, але і зовнішнім виглядом. Тому викладають його в келихи або в креманки. Світлий колір мусу доповнює яскравий колір чорничного джему "махеев'" .

  • Яблука - 600 грам
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Крупа манна - 4 Ст. Ложки
  • Вода - 400 мілілітрів
  • Джем чорничний "махеев'" - 3 Ст. Ложки
яблучний мус з чорничним джемом - фото крок 1
Яблука очистити від шкірки і серцевини і розрізати на 4 частини, можна і на 8 частин.
яблучний мус з чорничним джемом - фото крок 2
Залити водою, довести до кипіння і відварити до м'якості.
яблучний мус з чорничним джемом - фото крок 3
Блендером розбити яблука з відваром до однорідної маси.
яблучний мус з чорничним джемом - фото крок 4
Всипати цукор, розмішати і довести до кипіння.
яблучний мус з чорничним джемом - фото крок 5
В отримане пюре додати манну крупу, варити до загустіння.
яблучний мус з чорничним джемом - фото крок 6
Охолодити, збити міксером.
яблучний мус з чорничним джемом - фото крок 7
Вилити в келихи або креманки. Поставити в холодильник до застигання.

Схожі рецепти