Яблучний мус з чорничним джемом
(покроковий рецепт з фото)
Мус - фірмове французьке десертне блюдо. Слово mousse перекладається з французької як "піна" . Легкий, повітряний десерт, пестить смак! Пряні яблука і джем з чорниці - дуже гармонійний дует!
Для приготування мусу яблука попередньо відварюють, нарізавши на шматочки, розбивають блендером до отримання однорідної маси, всипають манну крупу. Потім збивають в піну. Десерт радує не тільки своїм свіжим смаком, але і зовнішнім виглядом. Тому викладають його в келихи або в креманки. Світлий колір мусу доповнює яскравий колір чорничного джему "махеев'" .
- Яблука - 600 грам
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Крупа манна - 4 Ст. Ложки
- Вода - 400 мілілітрів
- Джем чорничний "махеев'" - 3 Ст. Ложки
Яблука очистити від шкірки і серцевини і розрізати на 4 частини, можна і на 8 частин.
Залити водою, довести до кипіння і відварити до м'якості.
Блендером розбити яблука з відваром до однорідної маси.
Всипати цукор, розмішати і довести до кипіння.
В отримане пюре додати манну крупу, варити до загустіння.
Охолодити, збити міксером.
Вилити в келихи або креманки. Поставити в холодильник до застигання.