Яблучний квас
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування яблучного квасу. З давніх часів відомо, що ніщо так не може втамувати спрагу, як квас.
Квас, приготований в домашніх умовах, принесе користі здоров'ю набагато більше, ніж будь-який інший сучасний напій. До того ж він дуже смачний.
- Вода - 4 L
- Яблука - 6 кілограм
- Обкладинка - 15 грам
- Мед - 750 грам
- Цукор - 100 грам

Промиваємо яблука, розрізаємо на шматочки і складаємо в чистий полотняний мішечок. Зав'язуємо мішок і укладаємо в емальований бак (з помилковим дном краще). Дерев'яним кружком придавив яблука, зверху на гурток кладемо вантаж. Мед (або цукор) розчиняємо у воді і заливаємо в бак. Чистою тканиною накриваємо бак і на 4-5 тижнів залишаємо в погребі бродити. Після того як квас перебродить, в чистий посуд його зливаємо, залишимо зберігатися в погребі.
Водою з цукром або медом заливаємо мезгу, і в чистий посуд зливаємо після 4-5 тижнів бродіння. Мезгу викинемо після третього зброджування. Змішуємо квас трьох зливів і залишаємо в погребі (приблизно місяців на 6-9).
Яблучний квас, прозорий, добре перебродив, розливаємо в пляшки і щільно закупорюють. Ще тижні 3-4 витримуємо в погребі. Тепер квас готовий!
Водою з цукром або медом заливаємо мезгу, і в чистий посуд зливаємо після 4-5 тижнів бродіння. Мезгу викинемо після третього зброджування. Змішуємо квас трьох зливів і залишаємо в погребі (приблизно місяців на 6-9).
Яблучний квас, прозорий, добре перебродив, розливаємо в пляшки і щільно закупорюють. Ще тижні 3-4 витримуємо в погребі. Тепер квас готовий!