Яблучний глінтвейн
(покроковий рецепт з фото)
Час приготування: 40 хв.
Рецепт приготування яблучного глінтвейну.
Кількість порцій: 4
- Яблука середнього розміру - 3 штуки
- Білого вина - 230 мілілітрів
- Яблучного соку - 200 мілілітрів
- Яблучної горілки - 4 Ст. Ложки
- Цукру - 2 Ст. Ложки
- Паличка кориці - 1 штука
- Кнопка Gvozdik - 2 штуки
- Жменю свіжої малини - 1 штука
- Cedra 1 апельсина - 1 штука
З яблук зняти шкірку, порізати на 4 частини і вирізати серцевину. М'якоть порізати тонкими скибочками.
З апельсина зрізати цедру.
З апельсина зрізати цедру.
Укласти яблука в каструлю, залити
200 мл білого вина і яблучний сік,
Засипати цукор, корицю, гвоздику і половину апельсинової цедри. Закип'ятити і варити на маленькому вогні.
10 хв, поки яблука не стануть м'якими
Прибрати з вогню.
200 мл білого вина і яблучний сік,
Засипати цукор, корицю, гвоздику і половину апельсинової цедри. Закип'ятити і варити на маленькому вогні.
10 хв, поки яблука не стануть м'якими
Прибрати з вогню.
Іншу цедру порізати тонкими
Смужками. Малину перебрати.
Смужками. Малину перебрати.
Шумівкою дістати з каструлі яблука, розтерти їх через сито, перемішати
З іншим вином і повернути в каструлю. Прогріти, пару хв.
З іншим вином і повернути в каструлю. Прогріти, пару хв.
Залити яблучну горілку і додати малину. Накрити каструлю кришкою
І дати постояти, 10-15 хв.
І дати постояти, 10-15 хв.
Глінтвейн налити по склянках, прикрасити смугами цедри.
Подати гарячим.
Подати гарячим.