Вушка-завитки
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю покупні листкові вушка, але домашні мені подобаються найбільше, і як раз тим, що можна використовувати найрізноманітніші начинки. Я розповім, як приготувати вушка-завитки з маком і арахісом.
Варіантів приготування вушок з листкового тіста в моїй кулінарній книзі безліч, дуже люблю я вушка з джемом, сумішшю горіхів, класичні з цукром. Варіант з арахісом, маком і цукром мені дуже подобається, оскільки смак виходить дуже яскравим, насиченим. Таке печиво ідеально підходить для домашнього чаювання. Раджу спробувати!
- Тісто листкове - 500 грам
- Арахіс - 80 грам
- Мак - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Листкове тісто вийміть з морозилки, щоб воно розморозити. Арахіс підсмажте в духовці або в мікрохвильовій печі, включите функції "гриль" .
Очистіть арахіс і складіть в чашу блендера. Подрібніть арахіс до стану дрібної крихти, але не в борошно.
До измельченному арахісу додайте мак і цукор, перемішайте. Пропорції можете змінювати на свій смак.
Тісто у мене складається з двох прямокутних пластів. Тому я вирішила зробити два варіанти вушок. Перший пласт тіста розкачайте до товщини 3 мм.
Викладіть половину підготовленої начинки.
З двох кінців загорніть тісто в рулетик, який сходиться посередині, щоб вийшов довгий подвійний рулетик.
Поріжте рулетик на шматочки товщиною 2 см.
Другий пласт тіста розкачайте і присипте начинкою.
Цей рулет загорніть поперек, починаючи від коротких країв.
Поріжте рулетик на шматочки товщиною 2 см. Викладіть заготовки на деко, застелене пергаментом. Викладаючи кожну заготовку, злегка притискайте її до пергаменту.
Запікайте листкові вушка-завитки в духовці при температурі 180 градусів 15-20 хвилин до золотистого кольору.