Рецепт Завитки з маком фото

Завитки з маком
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Дріжджове тісто , Мак , Молоко
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Перед вами дуже вдалий варіант випічки - булочки з маком, смак яких не залишить байдужим нікого, настільки вони смачні. Переконайтеся самі, подивившись рецепт, як приготувати завитки з маком.

Опис приготування:

Цей рецепт дуже зручний. Він особливо хороший для супротивників дріжджового тіста. У ньому використовується макова начинка, така апетитна, що тільки за однієї прочитанні рецепта виникає бажання спекти завитки з маком. Ще один плюс рецепта - це ціла година вільного часу, поки тісто відстоюється в холодильнику. До речі, абрикосовий конфітюр можна замінити цукровим сиропом.

  • Молоко - 460 мілілітрів(400 мл - начинка, 60 мл - тісто)
  • Борошно пшеничне - 320 грам
  • Мак мелений - 150 грам
  • Пудинг ванільний - 15 грам
  • Цукор - 115 грам(40 г - начинка, 75 г - тісто)
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Сир 0% - 150 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
  • Білок - 1 штука
  • Абрикосовий сокиру - 100 грам
  • Мигдаль листочки - 100 грам
завитки з маком - фото крок 1
1. Мелений мак проваріть в 300 мл молока 3 хвилини.
завитки з маком - фото крок 2
2. Розведіть порошок ванільного пудингу в 100 мл молока.
завитки з маком - фото крок 3
3. Не перестаючи розмішувати, влийте суміш в варений мак. Потім додайте цукор, корицю (кількість залежить від власного смаку). Проваріть ще одну хвилину.
завитки з маком - фото крок 4
4. Приступайте до замісу тіста з молока, цукру, борошна, розпушувача, цедри лимона і рослинного масла. Доведіть все до однорідності. Потім тісто поставте в холодильник. Через одну годину дістаньте тісто і розкачайте його в один квадрат з розмірами сторін близько 40 см. На тісто викладайте начинку рівномірним суцільним шаром. Вона повинна бути остигнула. Акуратно згорніть рулет.
завитки з маком - фото крок 5
5. На цьому етапі злегка збийте яєчний білок і промажте їм рулет. Потім наріжте його на шматочки. Має вийти 12-14 загорнутий. Духовку розігрійте до 180 З. Обваляйте виріб в мигдальних листочках. Потім викладайте на деко з пергаментом. Час на випікання - від 25 до 30 хвилин.
завитки з маком - фото крок 6
6. Дістаньте готові завитки. Злегка підігрійте абрикосовий конфітюр і доторкніться горішнього зверху. В результаті вийшла смачна випічка, можете заварювати чай.

Схожі рецепти