Восьминоги у вині
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не проти експериментів на кухні, то обов'язково дивіться, як приготувати восьминогів у вині. М'ясо восьминога виходить надзвичайно ніжним і ароматним, тая в роті. Класний морський делікатес!
Приготуємо восьминогів у вині в домашніх умовах. Даний спосіб називають "ледачим", так як м'ясо восьминога неспішно готується у власному соку з додаванням вина. Цибуля, часник і лавровий лист кладуть для аромату. Також не завадить трохи перцю. Вдалого приготування!
- Восьминіг - 900 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Лавровий лист - 2 штуки
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Вино червоне - 50 мілілітрів
- Перець - За смаком
Промиваємо і обсушуємо тушку восьминога. Присипаємо перцем за смаком. Солити не варто, м'ясо і так солоне.
Застеліть деко фольгою в кілька шарів. Викладіть восьминога.
Додайте до восьминога порізану на 4 частини цибулину, зубчики часнику і лавровий лист. Полийте вином.
Тепер дуже щільно загортаємо восьминога в фольгу. Головне, щоб вона не протікала, адже м'ясо повинно готуватися у власному соку.
Запікаємо восьминога в духовці 30 хвилин при температурі 200 градусів. Потім зменшуємо до 180 градусів і залишаємо ще на 1 час. Готовність перевіряйте зубочисткою, вона повинна дуже легко проколювати восьминога.
Подавайте остиглого восьминога до столу разом з лимоном або лаймом. Смачного!