Рецепт Восьминоги у вині фото

Восьминоги у вині
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Восьминіг
Вегетаріанське харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Новий рік

Якщо ви не проти експериментів на кухні, то обов'язково дивіться, як приготувати восьминогів у вині. М'ясо восьминога виходить надзвичайно ніжним і ароматним, тая в роті. Класний морський делікатес!

Приготуємо восьминогів у вині в домашніх умовах. Даний спосіб називають "ледачим", так як м'ясо восьминога неспішно готується у власному соку з додаванням вина. Цибуля, часник і лавровий лист кладуть для аромату. Також не завадить трохи перцю. Вдалого приготування!

  • Восьминіг - 900 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Вино червоне - 50 мілілітрів
  • Перець - За смаком
восьминоги у вині - фото крок 1
Промиваємо і обсушуємо тушку восьминога. Присипаємо перцем за смаком. Солити не варто, м'ясо і так солоне.
восьминоги у вині - фото крок 2
Застеліть деко фольгою в кілька шарів. Викладіть восьминога.
восьминоги у вині - фото крок 3
Додайте до восьминога порізану на 4 частини цибулину, зубчики часнику і лавровий лист. Полийте вином.
восьминоги у вині - фото крок 4
Тепер дуже щільно загортаємо восьминога в фольгу. Головне, щоб вона не протікала, адже м'ясо повинно готуватися у власному соку.
восьминоги у вині - фото крок 5
Запікаємо восьминога в духовці 30 хвилин при температурі 200 градусів. Потім зменшуємо до 180 градусів і залишаємо ще на 1 час. Готовність перевіряйте зубочисткою, вона повинна дуже легко проколювати восьминога.
восьминоги у вині - фото крок 6
Подавайте остиглого восьминога до столу разом з лимоном або лаймом. Смачного!

Схожі рецепти