Рецепт Восьминоги у вині фото

Восьминоги у вині
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Восьминіг
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження , Новий рік
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо ви не проти експериментів на кухні, то обов'язково дивіться, як приготувати восьминогів у вині. М'ясо восьминога виходить надзвичайно ніжним і ароматним, тая в роті. Класний морський делікатес!

Опис приготування:

Приготуємо восьминогів у вині в домашніх умовах. Даний спосіб називають"ледачим" , так як м'ясо восьминога неспішно готується у власному соку з додаванням вина. Цибуля, часник і лавровий лист кладуть для аромату. Також не завадить трохи перцю. Вдалого приготування!

  • Восьминіг - 900 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Вино червоне - 50 мілілітрів
  • Перець - За смаком
восьминоги у вині - фото крок 1
Промиваємо і обсушуємо тушку восьминога. Присипаємо перцем за смаком. Солити не варто, м'ясо і так солоне.
восьминоги у вині - фото крок 2
Застеліть деко фольгою в кілька шарів. Викладіть восьминога.
восьминоги у вині - фото крок 3
Додайте до восьминога порізану на 4 частини цибулину, зубчики часнику і лавровий лист. Полийте вином.
восьминоги у вині - фото крок 4
Тепер дуже щільно загортаємо восьминога в фольгу. Головне, щоб вона не протікала, адже м'ясо повинно готуватися у власному соку.
восьминоги у вині - фото крок 5
Запікаємо восьминога в духовці 30 хвилин при температурі 200 градусів. Потім зменшуємо до 180 градусів і залишаємо ще на 1 час. Готовність перевіряйте зубочисткою, вона повинна дуже легко проколювати восьминога.
восьминоги у вині - фото крок 6
Подавайте остиглого восьминога до столу разом з лимоном або лаймом. Смачного!

Схожі рецепти