Вівсяний пиріг з фруктами
(покроковий рецепт з фото)
Вівсяний пиріг з фруктами виглядає досить просто, але на смак він гідний будь-якого святкового столу. Це прекрасний варіант випічки для всієї родини, яка буде не тільки смачною, але ще й корисною.
Для цього пирога вам знадобляться яблука, але ви можете використовувати і інші фрукти або ягоди. Деякі господині роблять подібний пиріг з варенням. За бажанням при подачі ви можете посипати випічку цукровою пудрою і прикрасити листочками м'яти. Щоб дізнатися, як приготувати вівсяний пиріг з фруктами, прочитайте цей рецепт.
- Куряче яйце - 2 штуки
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Вівсяні пластівці - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 120 грам
- Борошно пшеничне - 100 грам (вищого сорту)
- Яблука - 1 штука
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
У мисці з високими бортиками змішайте вівсяні пластівці з цукром, розпушувачем і сирими курячими яйцями. Замість розпушувача ви можете використовувати соду, гаситься оцтом або лимонним соком.
За допомогою вилки або віночка змішайте інгредієнти. Маса повинна придбати більш-менш однорідний характер, але до піни збивати не треба.
Яблука вимийте, обсушити і очистіть від шкірки. Потім наріжте їх кубиками, видаливши попередньо серцевину і кісточки. Викладіть яблука до решти інгредієнтів в миску.
Борошно просійте кілька разів через сито, щоб вона наситилася киснем. Частинами введіть борошно до решти інгредієнтів, ретельно все перемішавши. Тісто має вийти досить рідким.
Візьміть будь-яку форму для запікання і змастіть її дно і бортики всередині рослинним або вершковим маслом. Вилийте у форму тісто і поставте в розігріту до ста вісімдесяти градусів духовку. Запікайте пиріг сорок хвилин.