Домашній вівсяний квас
(покроковий рецепт з фото)
У літню спеку хочеться вгамувати спрагу не тільки смачним, але і корисним напоєм. Саме тому я пропоную вам поглянути на цей нескладний варіант, як приготувати домашній вівсяний квас.
Влітку важливо вживати в їжу свіжі і натуральні продукти. А коли спека і хочеться пити, багато з нас звичайній воді або натуральним лимонаду воліють солодкі газовані напої. Пропоную вигідну для гаманця і організму ідею - домашній вівсяний квас. Запам'ятовуйте!
- Овес - 1.5 склянки
- Вода - 3 L
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Ізюм - 1 Ст. Ложка
1
Воду доведіть до кипіння, розчиніть в ній цукор і залиште все остигати.
2
Овес (нечищений! ) вимийте і висушіть.
3
У трилітрову банку викладіть овес, влийте воду. Акуратно перемішайте, накрийте баночку серветкою і залиште в теплі на 3 дня.
4
Після ретельно приступайте (овес можна використовувати для наступної партії квасу).
Додайте мед і родзинки. Перемішайте і приберіть в холодильник годин на 10-12.
Додайте мед і родзинки. Перемішайте і приберіть в холодильник годин на 10-12.
5
Квас готовий! це чудовий, смачний і корисний напій. Обов'язково спробуйте!